PLAVI ORKESTAR

Film 'Orkestar' u kinima Movieplex i Cineplexx

25.11.2011 u 15:59

Bionic
Reading

Film 'Orkestar', svojevrstan dokument o dvadesetpetogodišnjoj karijeri Saše Lošića i sarajevske grupe Plavi orkestar, prikazivat će se u ponedjeljak 28. studenog s početkom u 20 sati u kinima Movieplex i Cineplexx

Jedna od najpopularnijih domaćih glazbenih grupa svih vremena, Plavi orkestar, na čelu s pjevačem Sašom Lošićem, tijekom 80-ih i krajem 90-ih snimila je niz albuma čije su pjesme i danas hit, a albumi prodavani u stotinama tisuća primjeraka.

Kina Movieplex Zagreb (Centar Kaptol), Cineplexx Osijek (Avenue Mall) i Cineplexx Split (City Center One) u suradnji s Dallas Recordsom omogućila su ekskluzivno prikazivanje filma 'Orkestar' redatelja Pjera Žalice u ponedjeljak 28. studenog s početkom u 20 sati.

Film 'Orkestar' ostvarenje je koje kao svojevrstan dokument o fascinantnoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri Saše Lošića i sarajevske grupe Plavi orkestar svjedoči o jednom vremenu i jednoj generaciji koja je proživjela velike promjene. Film, pored izjava poznatih glazbenika i političara koji su obilježili razdoblje u posljednjih 30-ak godina, kao što su Goran Bregović, Nikša Bratoš, Arsen Dedić, Rade Šerbedžija, Dragan Bjelogrlić, Stipe Mesić i Milan Kučan, sadrži dobre stare hitove poput 'Bolje biti pijan nego star', 'Sava tiho teče', 'Suada', 'Ako su to samo bile laži' i mnoge druge.

Redatelj filma je Pjer Žalica, a svoju svjetsku premijeru imao je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Sarajevu, gdje je zabilježio rekordnu posjećenost od čak 10.000 gledatelja. Film je pretpremijerno prikazan na Weekend Media festivalu u Rovinju, a hrvatsku premijeru imao je u sklopu Zagreb Film Festivala u listopadu, kada su zbog velikog interesa publike održane dvije projekcije.

'Prije tri godine moj prijatelj Saša Lošić i ja krenuli smo na putovanje. Željeli smo shvatiti kakve su tragove na našu generaciju ostavili vrijeme i prostor u kojem smo živjeli. Sada znamo,  ovo nije priča o lošim vremenima, nego o dobrim ljudima', rekao je o filmu redatelj Pjer Žalica.

Karte su u pretprodaji na blagajnama kina.

Film Orkestar