NAGRADNJAČA

Film 'Julie & Julia' nagradio

16.10.2009 u 11:07

Bionic
Reading

U novoj komediji redateljice Nore Ephron, 'Julie & Julia', glavne uloge tumače Meryl Streep i Amy Adams. Film u naša kina dolazi 22. listopada, a tportal.hr i Continental film poklanjaju svojim čitateljima nagrade iz filma - pregače

Julia je žena koja je zauvijek promijenila način na koji Amerikanci kuhaju. No 1948. Julia Child Meryl Streep) je bila obična Amerikanka koja je živjela u Francuskoj. Posao njenog muža ih je oboje doveo u Pariz, a ona je zbog svojeg neumornog duha žudjela raditi nešto kreativno.

Pedeset godina kasnije, Julie Powell (Amy Adams) osjeća da je zapela. Bliži joj se trideseti rođendan, živi u Queensu i radi besperspektivan posao dok svi njeni prijatelji postižu zapanjujuće uspjehe u životu. Julie smišlja naizgled neuračunljiv plan kamo da usmjeri svoju energiju: odlučuje provesti ravno godinu dana pripremajući 524 recepta iz kuharice Julie Child 'Ovladavanje umjetnošću francuske kuhinje' (koju je Child napisala u suradnji s Louise Bertholle i Simone Beck) – i voditi blog o svojem iskustvu.

Nagrade su osvojile:

Mateja Cimperšak
Ivana Jurina Čolakić
Radmila Jurković

Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.