NEDJELJNA AVVANTURA

Film 'Beogradski fantom' ostavit će vas bez daha!

26.03.2014 u 10:55

Bionic
Reading

MAXtv Filmofeel predstavlja Nedjeljnu Avvanturu na tportalu. U nedjelju 30. ožujka pogledajte 'Beogradski fantom', dojmljiv film nastao prema istinitim događajima snimljen 2009.

Film 'Beogradski fantom' snimljen je po istinitom događaju iz 1979, a redatelj mu je Jovan B. Todorović.

U glavnim su ulogama: Milutin Milošević, Marko Živić, Nada Macanković, Andrej Sepetkovski, Aleksandar Đurica i dr.

Te davne 1979. godine, krajem kolovoza u Beogradu mladić po imenu Vlada Vasiljević ukrao je bijeli Porsche 911 S Targa i deset noći uzastopno izluđivao policiju noćnim vožnjama.

Bezuspješni pokušaji pripadnika policije da zaustave bijeli Porsche Zastavama 1300 i 101 okupljali su na Slaviji svake noći sve brojniju publiku, čije simpatije su nepodijeljeno bile na strani 'beogradskog fantoma', kako je narod prozvao misterioznog vozača. Činjenica da je baš u to vrijeme Josip Broz Tito bio u Havani na Samitu nesvrstanih izazivao je dodatnu tenziju u redovima policije, zbog straha da su noćne vožnje možda namjerna provokacija.

Trideset godina poslije tog događaja urbana legenda o beogradskom fantomu dobiva filmsku verziju koja će nas detaljno i vjerodostojno provesti kroz jednu od najuzbudljivijih priča o Beogradu...

MAXtv Filmofeel Nedjeljna Avvantura na tportalu projekt je budućnosti koji još nije realiziran u većini zemalja u svijetu, a prvi put se odvija u istočnoj Europi. Svake nedjelje na avantura.tportal.hr od 18 do 24 sata ekskluzivno i besplatno možete pogledati dva filma debitantskih redatelja. Nakon nedjelje filmove pogledajte uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand