ZABAVA DO JUTRA

Fatboy Slim krstio Zrće i otvorio sezonu

Bionic
Reading

Prvi po redu BIG BEACH u Hrvatskoj otvorila je nekolicina DJ-evea iz regije te zvijezda večeri, britanski maisnstream DJ i producent. 'Praise you', 'Weapon of choice', 'Right here, right now', 'The Rockafeller Skank' samo su neki od hitiova koji su obilježili dugu karijeru poznatog glazbenika

Samo godinu dana nakon posjeta stadionu Stella Maris u Umagu, Norman Quentin Cook rekao je na popularnoj paškoj plaži Zrće Right here, right now. Ako se jos uvijek dvoumite o kome je riječ, prisjetite se legendarnih 24-satnih rave partija pod nazivom BIG BEACH i sve će vam biti jasno. Naravno, radi se o Fatboy Slimu, pioniru electro dance scene.

U subotu, 9. srpnja, na najpoznatijoj partijanerskoj plaži našeg Jadrana, Zrću u Novalji, Fatboy slim je odvrtio dvosatni miks šarolike elektronske glazbe upotpunjen autorskim samplovima hitova kao sto su 'Right here, right now', 'What the f***', 'I’m in Croatia bitch'.

Do prvih redova bilo je gotovo nemoguće doći, kao i do parkinga već oko osam sati navečer, četiri sata do početka dugoočekivanog seta.

Iz zadnjih redova bilo je teško vidjeti Cooka, no za to se pobrinula ekipa iz vizualnog sektora tako što je za početak stavila veliko platno gdje su se izmjenjivale slike Fatboy Slima uživo i odličnih vizualizacija. Po našem mišljenju i uzvicima publike, jedan od spektakularnijih trenutaka bila je vizualizacija Iggyja Popa kako izvodi He's Frank u remiksu samoga Fatboy Slima.

Još uvijek nije poznat točan broj posjetitelja, no zasigurno vam možemo reći da nije bilo 20.000 očekivanih partijanera. Unatoč toj činjenici, oni koji su došli, došli su se zabaviti. Organizacija je bila solidna, tako da nije bio problem u bilo kojem trenutku otići po cugu po pristojnoj cijeni na jedan od šankova i brzo se vratiti plesu.

Popularni mainstream DJ dobro se pripremio za svoju publiku. Nekoliko je puta pustio već spomenuti sample 'I’m in Croatia, bitch', što je potaklo razgolićenu publiku na nekontrolirano ludiranje popraćeno glasnim ovacijama.

Eto, stari lisac Norman zna kako publiku raznovrsnih glazbenih apetita zadovoljiti i rasplesati do jutarnjih sati. Željno očekujemo nastup idućih glazbenih velikana koji bi nas mogli vratiti u zlatno doba partijanja.

Kojim god putem odlučili krenuti ovoga ljeta, sjetite se da ste na odmoru i uživajte u čarima našeg plavog Jadrana.