U 74. GODINI

Etta James preminula nakon duge borbe s leukemijom

20.01.2012 u 18:45

Bionic
Reading

Pjevačka legenda, jedan od najmoćnijih vokala u svijetu bluza, Etta James, u 74. godini života preminula je nakon duge borbe s leukemijom

Etta James, čiji je nezaboravni vokal obilježio hitove poput 'The Wallflower', i 'Something's Got a Hold on Me' te jednu od omiljenih 'At last', preminula je u 74. godini života, što je za CNN potvrdio i njezin dugogodišnji prijatelj i menadžer Lupe de Leon.

Već tijekom blagdana Etta James je bila hospitalizirana zbog problema s disanjem, menadžer je tada rekao da je Etta u prilično lošem stanju, a pjevačka legenda preminula je zbog komplikacija uzrokovanih leukemijom s kojom je dugo vremena borila bitku koju je naposljetku nažalost izgubila.

Lupe de Leonu svojoj izjavi je rekao: 'Ovo je veliki gubitak za njezinu obitelj, prijatelje i obožavatelje diljem svijeta. Bila je istinska glazbena diva, mogla je otpjevati sve, ona je definirala glazbene kategorije. Radio sam s njom preko 30 godina. Ona je bila moja prijateljica i nedostajat će mi zauvijek.'

Etta James je 2010. godine otkazala niz koncerata zbog zdravstvenih problema, a nedugo nakon toga dijagnosticirana joj je leukemija uz koju je bitku vodila i s Alzheimerovom bolesti i hepatitsom C.

Etta James je imala nevjerojatno uspješnu karijeru, a njezin snažni vokal rijetki će moći zaboraviti. Osvojila je šest Grammyja, a 1993. godine primljena je i u Rock&Roll Hall of Fame, a usprkos usponima i padovima u karijeri i životu, Etta je uvijek uspjela zadržati optimističan stav.

'Većina mojih pjesama ima taj neki tužan prizvuk, kao da mi je zbog nečega žao, a ne znam zbog čega mi je žao', rekla je 2002. godine Etta, čiji je lik utjelovila Beyonce u filmu 'Cadillac Records', a brojne slavne pjevačice današnje generacije tvrde da im je uzor i inspiracija upravo ova legendarna pjevačica snažnoga vokala.