JEDINSTVENA RILEY KEOUGH

Elvis Presley bio bi itekako ponosan na unuku

29.08.2016 u 07:02

Bionic
Reading

Posljednjih pet godina, korak po korak, 27-godišnja Riley Keough bez fanfara, skandala i pozivanja na slavno prezime Presley, traži svoje mjesto pod suncem u Hollywoodu. Naime, lijepa Keough je najstarija Elvisova unuka, prvo dijete njegove kćeri Marie Presley i glazbenika Dannyja Keougha. Vanity Fair ju je u svom posljednjem broju, uz još nekoliko mladih holivudskih glumica u usponu, prozvao nasljednicom nekadašnjih diva poput Julie Christie i Katherine Hepburn. Njezin najnoviji film 'American Honey' britanske redateljice Andree Arnold, koji je premijeru imao u svibnju Cannesu gdje je osvojio nagradu žirija, kritika ocjenjuje kao jedno od najintrigantnijih filmskih ostvarenja ove godine, a svoju najbolju ulogu dosad u njemu je ostvarila i Keough

Riley Keough napokon je dočekala svojih pet minuta u Hollywoodu, u kojem se nikad nije obazirala na to što će drugi reći, misliti i koji je najkraći put do cilja. Ona je odabrala onaj duži na kojem nije isticala svoje podrijetlo. Naime, 27-godišnja glumica najstarija je unuka Elvisa Presleyja, kći njegove jedinice Marie Presley koju je dobila u braku s prvim suprugom, rockerom Dannyjem Keoughom.

Za lijepu gospođicu Keough, koja je donedavno karijeru gradila malim ali zapaženim ulogama u pažljivo biranim filmovima, prošla godina bila je presudna za njezinu budućnost. Naime, osim što se nakon tri godine veze udala za australskog kaskadera Bena Smith-Petersena, dogodila su se dva filma koja su je iz pozadine vinula u klub najboljih mladih američkih glumica. Prva stepenica bio je 'Pobješnjeli Max: Divlja cesta' na čijem je setu upoznala sadašnjeg supruga, a nakon toga film ceste 'American Honey' zahvaljujući kojem je ove godine u Cannesu uz američkog buntovnika Shiju LeBeoufa, koji glumi glavnog junaka, uživala pažnju svjetskih medija.


Ples na crvenom tepihu u Cannesu s glumačkom ekipom filma 'American Honey'

Cijela glumačka ekipa filma 'American Honey' u kojem Riley igra negativku, manipulativnu curu glavnog junaka, zaplesala je na premijeri na crvenom tepihu, bila je to atmosfera koja se ne događa tako često u Cannesu, a čak je i vrlo povučenoj Keough izmamila osmijeh na lice. Naime, za razliku od svojih kolegica i najbolje prijateljice Kristen Stewart, Riley se vrlo teško nosi s javnim nastupima.

'Možda sam izabrala pogrešnu profesiju jer sam vrlo tiha i povučena osoba, no takva sam samo u privatnom životu. Kad se upale kamere, netko drugi stupa na scenu i svojih se mana ili nekih vrlina brzo oslobađam', kaže glumica koju su u medijima jedno vrijeme povezivali s Robertom Pattinsonom nakon njegova prekida s Kristen Stewart.


Uloge u filmovima pažljivo je birala, a debi je imala 2010. u drami 'The Runaways' s Kristen Stewart i Dakotom Fanning

Laskavu titulu ovog kolovoza dodijelio joj je časopis Vanity Fair, uvrstivši je u klub najtalentiranijih glumica nove generacije u Hollywoodu uz Lily Collins. O sebi introvertirana Riley ne otkriva mnogo. Tek da je najsretnija kad može otputovati na odmor na Havaje, uzor joj je francuska glumica Jane Birkin te da se preporodila nakon susreta s današnjim suprugom kojeg je upoznala na snimanju filma u afričkoj pustinji 2012.

'Kad je Ben u pitanju, mogu samo reći da sam imala veliku sreću što su nam se putevi ukrstili. Već u prvom našem razgovoru osjećala sam se u njegovom društvu kao da ga poznajem oduvijek, on je ono najdragocjenije što imam', opisala je Keough ljubav svog života. Nije previše sretna kad je zapitkuju kako je to biti unuka Elvisa Presleyja, a još manje joj se sviđaju pitanja kako je doživljavala Michaela Jacksona za kojeg je njezina majka bila udana dvije godine, kao svog očuha.


Keough s majkom, bakom, bratom i sestrama na proslavi u čast 80. rođendana Elvisa Presleyja prošle godine u Gracelandu 

'Jednom mi je Michael poklonio Disney sat koji sam na nagovor prijateljice prodala za pet dolara', našalila se Riley rođena 12 godina nakon tragične smrti svog djeda Elvisa 1977. Za mamu Lisu Marie ima samo riječi hvale. S njom, kaže, može gledati i seksi scene na koje se odvažila za ulogu striptizete i escort djevojke u novoj američkoj seriji 'The Girlfriend Experience'.

'Nemam konzervativne roditelje, a mama je osoba koja me vrlo dobro razumije. Ima taj mladenački duh i gleda uvijek u budućnost', zaključila je nova holivudska miljenica. 


Riley Keough s bakom Priscilom Presley

?? by @adrianmesko ??

A photo posted by Riley Keough (@rileykeough) on

One year homie. Married to my bffae @isitmeurlooking4 ????????

A photo posted by Riley Keough (@rileykeough) on

American Honey | Official Trailer