AC/DC 'HIGHWAY TO HELL'

Ekskluzivno poslušajte novi singl 2Cellos

21.10.2012 u 11:26

Bionic
Reading

Kako zvuči i izgleda kada se vrhunskim čelistima pridruži vrhunski virtuoz na gitari te zajedno odsviraju također sjajnu pjesmu grupe AC/DC ‘Highway to Hell’? Upravo taj doživljaj, i to samo svirajući na svojim instrumentima, bez vokalne izvedbe, donose 2CELLOS, Luka Šulić i Stjepan Hauser, te slavni gitarist Steve Vai, koji je već nastupio i ponovno će nastupiti u Hrvatskoj

Ovi izvrsni glazbenici snimili su u jednom američkom gitarskom shopu, Guitar Centreu, East Brunswick, New Jersey, spot za pjesmu ‘Highway 2 Hell’, a pjesma najavljuje novi, dugoočekivani album 2CELLOS ‘In2ition’ (Sony Masterworks/Menart) koji ipak izlazi 14. siječnja 2013., a ne 21. siječnja 2013. kako je prvotno najavljeno.

Ekskluzivna hrvatska radijska premijera rezervirana je za nedjelju, 21. listopada, na Anteni Zagreb, a singl možete poslušati od 21. do 23. listopada i na ekskluzivnom online streamingu na www.tportal.hr!

Svjetska online premijera spota najavljena je za ponedjeljak, 22. listopada, na AOL portalu, a obožavatelji u Hrvatskoj moći će vidjeti hrvatsku premijeru spota također 22.listopada, ponedjeljak, na portalu www.vecernji.hr.
‘Naši obožavatelji jako vole ovu pjesmu kad je izvodimo na našim koncertima i uistinu smo je željeli dodati na album’, rekao je Stjepan, dok Luka ističe: ‘Bilo je jako uzbudljivo surađivati s izvanrednim glazbenikom kao što je Steve Vai. Željeli smo pokazati da čelo može biti rock instrument, kao i gitara.’

Unatoč burnom rasporedu i turneji diljem svijeta, 2CELLOS, odnosno svjetski poznati virtuozi Luka Šulić i Stjepan Hauser, pripremili su nam i novi, dugoočekivani album ‘Int2ition’ koji je obilježila brojka 2, a uz Stevea Vaia na albumu gostuju i: Elton John, Zucchero, Lang Lang i Naya Rivera!

Dvojac je, naime, odabrao taj naziv zbog snažne intuicije i kemije između njih dvojice. Uz to, ovo im je drugi album i brojka 2 se savršeno uklopila u naziv albuma te naziv najavnog singla ‘Highway 2 Hell’. A kako je izgledao rad na albumu i što kažu poznati svjetski glazbenici koji gostuju na novim pjesmama, pogledajte u mini dokumentarcu.

Album je sniman u Zagrebu, Rimu, Nashvilleu, Las Vegasu i Los Angelesu, a Stjepan i Luka su odabrali odsvirati na svojim čelima pjesme slavnih izvođača:

Fleetwood Mac (‘Oh, Well’ feat. Elton John), The Prodigy (‘Voodoo People’), Coldplay (‘Clocks’ feat. Lang Lang) Rihanna (‘We Found Love’), AC/DC (‘Highway To Hell’ feat. Steve Vai), Muse (‘Supermassive Black Hole’ feat. Naya Rivera), Cher and Nancy Sinatra (‘Bang Bang’ feat. Sky Ferreira), The Police (‘Every Breath You Take’, Elton John (‘Candle In The Wind’)…