THE ORIGINAL WAILERS

Duh Boba Marleya u pulskoj Areni

25.04.2013 u 13:26

Bionic
Reading

Najveći europski bass music i sound system festival, koji se održava od 29. kolovoza do 2. rujna u Fort Punta Christo u Štinjanu kraj Pule, službeno će biti otvoren velikim partyjem u pulskoj Areni u kojoj će uz mnoštvo DJ-eva nastupiti The Original Wailers - muzičari koji su svirali s Bobom Marleyjem

Nakon što je 2011. proglašen najboljim europskim festivalom izvan Velike Britanije po izboru UK festival awards, Outlook festival omogućio je i atraktivno otvaranje šeste festivalske sezone u pulskoj Areni.

Tako će šesti najveći amfiteatar u svijetu star preko dvije tisuće godina ovom prilikom između ostalih ugostiti legende reggae glazbe The Original Wailers

Spajajući selekciju izvođača koja će odgovarati jedinstvenom i prekrasnom ambijentu Arene, Outlook festival nastavlja istraživati širinu i značaj sound system kulture. Pozvali su u goste pionire reggae glazbe The Original Wailers koji će ovom prilikom izvesti svoje najveće hitove i glazbu s legendarnog albuma Bob Marleyja i The Wailersa 'Exodus' koji je prepoznat kao jedan od najvažnijih albuma svih vremena, s pjesmama kao što su 'Jamming', 'Waiting in Vain', 'Three little birds' i 'One Love/People Get Ready'.


Outlook festival je uvijek pokazivao poštovanje prema naslijeđu sound system kulture, što potvrđuju nastupi glazbenika kao što su Horace Andy, Max Romeo, Lee ‘Scratch’ Perry prijašnjih godina. The Original Wailersbend koji je svirao s reggae inovatorom Bob Marleyjem i promijenio povijest glazbe, stoga je odličan izbor za prostor ovakve veličine i snage kao što je Arena. Ostali izvođači bit će uskoro najavljeni, a između njihovih nastupa publiku će zagrijavati probrana selekcija festivalskih DJ-eva. Koncert je otvoren za sve posjetitelje, a cijena ulaznice iznosi 135 kuna. Informacije o prijevozu između festivalske lokacije i Arene bit će objavljene uskoro.

U suradnji s Gradom Pulom Outlook festival sprema jedinstveni glazbeni spektakl i doživljaj koji će dodatno obogatiti hrvatsku kulturnu i turističku ponudu i predstaviti Pulu u cijelom svijetu pod motom 'One love, one heart, Let's get together and feel all right'. Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj web stranici Outlook festivala.