ZAGRLJAJI NA PREMIJERI

Dubrovačko druženje Zrinke Cvitešić i Josipa Radeljaka

21.08.2016 u 12:30

Bionic
Reading

Među brojnim uzvanicima koji su sinoć na Lovrjencu pogledali najiščekivaniju premijeru ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara 'Othella' u režiji Ivice Boban bila je i glumica Zrinka Cvitešić kojoj je ovo prvo pojavljivanje na nekom javnom događanju ovog ljeta. Zrinka je došla podržati svoje kolege glumce, a fotografirala se i u društvu Josipa Radeljaka Dikana koji ovog ljeta ne propušta kazališe premijere.

Sinoć na Lovrjencu premijerno je izvedena predstava 'Othello' u režiji Ivice Boban i u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla povodom 400 godina od smrti Williama Shakespearea. Uzvanika je bilo mnogo iz glumačke i političke svite, a bili su tamo i najpoznatiji hrvatski odvjetnici Jadranka Slovokić i Čedo Prodanović te Anto Nobilo sa suprugom. 

'Othella' nije propustila ni glumica Zrinka CVitešić, uz koju nije bio viđen i njezin partner Niko Kranjčar. Zrinka, koja se nakon odlaska u Veliku Britaniju rijetko pojavljuje na domaćim javnim događanjima, sinoć se prvi put pojavila na jednoj kazališnoj premijeri ovog ljeta. Podržala je mnoge svoje prijatelje glumce koji su zaigrali u predstavi i fotografirala u društvu Filipa Juričića te Josipa Radeljaka Dikana.

Dikana se, pak, sve više može vidjeti u društvu glumice Anje Šovagović s kojom se družio i u Splitu na premijeri 'Mletačkog trgovca' te supružnika Jakova Sedlara i Almire Osmanović.


Jakov Sedlar, Anja Šovagović, Almira Osmanović te Josip Radeljak


Zrinka Cvitešić  i Filip Juričić

Naslovnu ulogu Othella igra Dragan Despot, a Othellovu ženu Desdemonu Anja Đurinović koje je festivalska publika imala priliku vidjeti i na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara. Jaga igra Rakan Rushaidat; a Emiliju, Jagovu ženu, Ivana Boban. Maro Martinović igra Brabanzija, senatora i Desdemonina oca; a Cassija, Othellova pobočnika, Filip Juričić. Rodriga, mletačkog plemića, igra Dado Ćosić; a mletačkog dužda Branimir Vidić Flika. U predstavi igraju i Andrej Dojkić, Livio Badurina, Jure Radnić, Marija Šegvić, Romano Nikolić, Mateo Videk, Nera Stipičević te Vini Jurčić. Publika ih je sinoć nagradila velikim pljeskom.


Redateljica Ivica Boban i glumačka postava Othella


Željka Ogresta i Dubravko Merlić s kćeri Martom


Anja Šovagović čestitala je suprugu Draganu Despotu koji igra glavnu ulogu Othella