VEČERAS U KINU EUROPA

Donald Trump zvijezda je filma koji otvara 9. HRFF

05.12.2011 u 14:05

Bionic
Reading

Film 'Nasamareni ste' koji govori o pobuni stanovništva protiv Donalda Trumpa, točnije priču o borbi aktivističkih Davida protiv kapitalističkog Golijata otvara 9. Human Rights Film Festival u kinu Europa večeras u 20 sati

Deveti

Human Rights Film Festival večeras u 20 sati u kinu Europa otvara dokumentarac 'Nasamareni ste!' ('You've been Trumped') škotskog redatelja Anthonyja Baxtera, a donosi priču o borbi aktivističkih Davida protiv kapitalističkog Golijata.

Škotska je, naime, postojbina golfa, a Donald Trump jedan od najpoznatijih svjetskih developera i ikona suvremenog kapitalizma koji u škotskim dinama želi izgraditi veliki golf-resort. Lokalno se stanovništvo buni, a Baxter iz prve ruke prati njihovu višegodišnju borbu te sam u jednom trenutku postaje meta policijskog nasilja. Otvaranju HRFF-a te projekciji filma prisustvovat će i autor Anthony Baxter.

Neposredno prije projekcije filma, sve će posjetitelje u predvorju kina Europa zabavljati Zli bubnjari, ekipa 'zlih' udaračica i udarača, koji će svojim bubnjanjem zatresti zemlju i tako označiti početak 9. Human Rights Film Festivala.

Nakon otvaranja, u 22 sata, na rasporedu HRFF-a je dokumentarac 'Black Power Mixtape 1967 – 1975' švedskog autora Görana Huga Olssona koji nudi perspektivu iz jedne europske države blagostanja na emancipacijske pokrete u SAD-u 1960-ih.

Poslije filmskog programa, sve posjetitelje zabavljat će DJ Sleaz-O-Sonic.

Nasamareni ste