U RIJECI

Dokumentarci koje ne smijete propustiti na Impulse festivalu

19.03.2014 u 12:34

Bionic
Reading

Kako bi se posebno glazbeno zadovoljstvo pružilo i filmoljupcima, organizatori Impulse festivala u Rijeci su odabrali tri zanimljiva dokumentarca vezana za živote i djela sada već kultnih glazbenih klubova i imena

'Posljednjih 100'

Mjesto: Palach
Dan i datum: petak, 21. ožujka
Početak: 20.30 sati
Ulaz: slobodan

Ponekad i najveći strah vodi u oslobođenje. Kraj jednog razdoblja kultnog kluba Palach za neke znači krah, a za neke tek novi početak. Dokumentarni film 'Posljednjih 100' prati događanja tijekom posljednjih stotinu dana aktivnosti kultnog riječkog kluba. Nakon 45 godina djelovanja, klub je zatvorio svoja vrata u svibnju 2013. godine. Film 'Posljednjih 100' svojevrsni je memento jednom razdoblju riječke klupske scene. Ne pitajući se za prošlost kluba, film prati emotivne procese kroz koje prolaze zaposlenici i voditelji kluba, odbrojavajući sate do kraja (ili novoga početka?).

'Every Everything: The Music, Life & Times of Grant Hart' + 'Damir Avdić: Pravi čovjek za kapitalizam'

Mjesto: Art-kino Croatia, Rijeka
Dan i datum: utorak, 25. ožujka  i srijeda, 26. ožujka

Početak: 18 sati /20 sati
Cijena ulaznica: 10,00 kuna za članove Filmskog kluba i studente / 20,00 kuna za ostale
Napomena: Ulaznice možete kupiti isključivo na blagajani kina koja se otvara svakog dana 1 sat prije prve projekcije. Rezerviranje ulaznica vrši se osobno na blagajni kina, putem e-maila ulaznice@art-kino.org ili telefonom na broj (051)323-261 koji je otvoren u redovno radno vrijeme blagajne.

'Every Everything: The Music, Life & Times of Grant Hart'

U ovom dokumentarcu, jedini sugovornik filma, Grant Hart priča o svom životu od samog početka, kroz godine sviranja u Hüsker Dü, pa sve do danas. Film prikazuje sve njegove opsesije, ljubavi, strasti, glazbu, umjetnost, glazbene i druge utjecaje, i otkriva još mnogo toga dosad neotkrivenog. Po prvi put, saznat ćete sve o Grantu Hartu, iz prve ruke, Dobro, Loše i Ružno (Zlo) – smatrajte ovaj dokumentarac Fog of War-om rock'n'rolla. Film je na rasporedu u utorak, 25. ožujka u 18 sati u Art kinu Croatia.

'Damir Avdić: Pravi čovjek za kapitalizam'

U srijedu, 26. ožujka u 20 sati riječka publika ima priliku pobliže upoznati Damira Avdića u nagrađivanom doksu redatelja Dušana Moraveca -'Pravi čovjek za kapitalizam'. Dokumentarac predstavlja bosanskog glazbenika sa slovenskom putovnicom, pjesnika i pisca Damira Avdića. Pjevajući o ratu u Bosni i nemilosrdnim razaranjima, uspijeva istovremeno otkriti banalnost, bezvoljnost i neumornost trčanja za uspjehom/profitom u svakodnevnom društvu. Kada Avdić u dokumentarcu progovara o ratu i životu poslije rata, postaje buntovnik-kritičar kapitalizma.

Foršpan filma 'Damir Avdić: Pravi čovjek za kapitalizam'

Više informacija o festivalu možete pronaći i na društvenim mrežama te na službenim web stranicama festivala

Najava Impulse festivala