Massimo Savić

'Dodirni me slučajno'

  • Autor: D.Jagatić
  • Zadnja izmjena 25.11.2011 11:04
  • Objavljeno 25.11.2011 u 11:04
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nakon skoro punih 30 godina pjevačke karijere, te 15-tak albuma (Dorian Gray, Metal Guru, samostalni albumi) Massimo je došao do nekog svog vrhunca na kojem se nalazi posljednjih pet godina pa je i ovaj album vrhunac tog sjajnog perioda u njegovoj karijeri.

Sedam godina od 'Vještine', koja ga je vratila na vrh, tri godine od posljednjeg studijskog albuma 'Sunce se ponovo rađa', koji ga je potvrdio kao izuzetno zrelog i emotivnog pjevača jedinstvenog glasa, te godinu dana od live albuma 'Massimo sings Sinatra', koji ga predstavio kao vrhunskog interpretatora, Massimo je uspio doći do, možda najboljeg albuma u svojoj karijeri. Po svemu sudeći, razlog tome je pažljivi odabir suradnika odnosno autora pjesama koji se pojavljuju na ovom albumu i koji su za Massimo birali pjesme koje bi mu najbolje legle.

Popis autora je pomalo iznenađujući, no rezultat je na koncu sjajan. Tako album 'otvara naslovna pjesma 'Dodirni me slučajno' Dina Muharemovića koju je Muharemović svojevremeno i sam pjevao pod nazivom 'Bez daha'. Pomalo neobičan odabir da naslovna pjesma bude zapravo već postojeća pjesma koju je Massimo prepjevao. Točnije otpjevao na svoj način. Na svu sreću, pjesma je odlična i Massimova je interpretacija sjajna. Potom slijedi duet i pjesma 'Prospi riječi' sa Ninom Badrić. Dvoje vrhunskih pjevača sjajnih glasova koji su se odlično stopili u dojmljivu i emotivnu pjesmu.

Potpis videa ...
Album se nastavlja sa jednom od najboljih pjesama na albumu 'Tišina' Sandra Bastiančića iz grupa En Face, koji se na albumu pojavljuje kao autor čak tri pjesme. I P'eggy Martinjak potpisuje tri pjesme od kojih je 'Krug u žitu' pun pogodak i teško da bi nekome bolje sjela od Massima. Dragan Brnas potpisuje odličnu 'Gdje smo sad', a Ines Prayo iznenađujuće dobru 'Bez uvrede'.


Osim dueta sa Ninom, Massimo je zapjevao sa Zoranom Predinom u pjesmi 'Što bi mi bez nas' i Arsenom Dedićem u pjesmi 'Za jednom kapi čistog života' iako Arsen kao autor potpisuje pjesmu 'Nemam vremena'. I dok je sa Predinom više otpjevao neku nepotrebnu generacijsku reminiscenciju na neka prošla vremena, koja gotovo da i strši na ovom albumu, sa Arsenom se pogodio u pjesmi Gustava Krkleca i na glazbu Antuna Tomislava Šabana.

Svakako valja spomenuti Nikšu Bratoša i Ivana Popeskića koji potpisuje gotovo sve aranžmane i koju su, u najmanju ruku, odlični, a zaslužni su i za više nego sjajnu produkciju albuma pa bi im se, osim za aranžmane, Porin mogao osmjehnuti i za produkciju. Postoji i jedna zajednička crta svih pjesama ovog albuma a to je ta neka zaboravljena veličina zabavne glazbe koja je bila na vrhuncu 60-tih i 70-tih godina i čiji šarm i vrjednota se osjeća na ovom albumu. Upravo kroz tu snagu balada koje Massimu tako dobro leže.


'Dodirni me slučajno' najbolji je album u dugogodišnjoj karijeri Masima Savića jer je napravljen promišljeno, sa pjesmama krojenim za njega i uz sve naučeno iskustvo. Kako na pogreškama tako i na uspjesima, a po svemu sudeći, 'Dodirni me slučajno' dobit će i svoju publiku širom regije dok bi broj uspješnih singlova mogao iznenaditi i samog Massima.

Ocjena: 9/10
Izdavač: Aquarius Records

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi