ASTRO PROFIL

Djevica - suzdržana, oprezna i štedljiva

25.08.2015 u 09:53

Bionic
Reading

Djevice su marljive, brižne i uredne. Evo što sve još definira zodijački znak Djevice

Vlada: od 23. kolovoza do 22. rujna (datumi mogu varirati od godine do godine)
Element: zemlja
Kvaliteta: promjenjiva
Vladar: Merkur
Srodna kuća: šesta
Životinje: pas, pile, dabar, kornjača, mrav
Biljke: neven, tratinčica, ljiljan, pšenica, lavanda
Metali: aluminij, živa
Kristali: sardoniks, peridot, plavi safir, plavi topaz
Boje: bijela, siva, boja pijeska, bež, svijetlonarančasta
Zemlje: Hrvatska, Švicarska, Grčka, Turska, Armenija, Brazil, Urugvaj, Venezuela
Gradovi: Zagreb, Atena, Pariz, Toulouse, Boston


Djevica je znak zemljanog elementa i promjenjive kvalitete kojim vlada Merkur. Vladavina ovog znaka počinje 22. ili 23. kolovoza kad Sunce dosegne točku od 150 lučnih stupnjeva, a završava kad se ono nađe na 180 stupnjeva ekliptike. U vremenskom se smislu njegova vladavina poklapa s trećim mjesecom astronomskog ljeta.

Promjenjivi su znakovi oni koji se nalaze u posljednjoj trećini godišnjih doba jer se s njihovim svršetkom mijenjaju godišnja doba i klimatski uvjeti. Uz Djevicu, promjenjivi su znakovi Blizanci, Strijelac i Ribe – zaključni znakovi proljeća, jeseni i zime.

Merkur je vladar i Djevice i Blizanaca, no dok je kod njega izražena površna djetinjasta radoznalost, kod Djevice je Merkur zreliji - prizemniji, praktičniji i sređeniji.

Astrologija je rođena u Mezopotamiji i njezina simbolika odražava dijelove godišnjeg klimatskog ciklusa i s njima povezanih ljudskih aktivnosti.

Djevičin grafički simbol nalikuje na djevojku s klasom žita, ali i na ženu s prekriženim nogama kojima ona ističe svoju suzdržanost, oprez i pristojnost.

Klas žita usko je povezan s ovim razdobljem godine, u kojemu se obavlja žetva, njezini plodovi pohranjuju na sigurno mjesto, da bi poslužili kao hrana tijekom jeseni i zime.

Mentalne osobine tipičnih pripadnika znaka Djevice proizlaze iz vrlina koje se traže u doba žetve i pohrane plodova: marljivost, brižnost, urednost i štedljivost.

Srodna obilježja krase i Djevice koje se bave modernim zanimanjima, daleko od poljoprivrede. U skladu s tim osobinama, ne dopuštaju da se išta rasipa i troši uzalud te traže da se sve vrijedno mora sačuvati i spremiti.