TUŽNA OBLJETNICA

Dirljivo sjećanje Mirjane Majurec na Ivicu Vidovića

18.04.2016 u 15:51

Bionic
Reading

Danas se navršava peta godišnjica smrti glumačkog velikana Ivice Vidovića koji je u 73. godini života izgubio bitku s teškom bolešću. Tužne obljetnice Očalinka, kako su ga kolege znali nazivati po ulozi u seriji 'Velo misto', ili Servantesa, po ulozi u seriji 'Naše malo misto' po kojem ga publika najviše pamti, sjetila se njegova prva supruga glumica Minja Majurec

'Pet godina kako nas je napustio veliki umjetnik Ivica Vidović. Misli su mi uz njegovu obitelj i djecu, prijatelje i fanove. I naravno neponovljive uloge', napisala je na svom Facebook profilu Minja Majurec, druga supruga pokojnog glumca. 

Trinaest godina mlađu Mirjanu Majurec, upoznao je 1972. na snimanju TV - serije 'Psihopati'. S njom je u braku dobio sina Luku. Tri godine nakon njegova rođenja, Mirjana i Ivica su se rastali. Međutim, kako su uvijek naglašavali, ostali su u dobrim odnosima.

Prije Minje bio je u braku s osječkom glumicom Zdenkom Anušić, a treći brak sklopio je s beogradskom glumicom Gordanom Gadžić s kojom je bio u braku 20 godina i s kojom je dobio dvoje djece - Anu i Filipa. S trećom suprugom 1998. osnovao je Kazališnu družinu Teatar Rugantino u kojoj je bio aktivan sve do smrti 18. travnja 2011. godine.

Kazališni i filmski glumac Ivica Vidović rođen je 10. svibnja 1939. u Beogradu. Diplomirao je 1963. na Kazališnoj akademiji u Zagrebu, a prvi angažman imao je u zagrebačkom HNK-u. Bio je član i drugih kazališta kao što su Gavella, Teatar ITD i splitski HNK. U početku karijere isticao se u modernom repertoaru, za što je višestruko nagrađivan kao jedan od najistaknutijih glumaca koji su se pojavili na prijelazu u sedamdesete godine prošloga stoljeća.