HADŽIHAFIZBEGOVIĆ O RAĐI

'Dinova dobrota dva puta mi je spasila život!'

27.01.2015 u 10:28

Bionic
Reading

Poznatom sarajevskom glumcu na zagrebačkoj premijeri filma 'Takva su pravila' podršku je došao pružiti i njegov veliki prijatelj Dino Rađa na čiju je pomoć uvijek mogao računati, ponajviše onda kad mu je bilo najteže

'Bio sam sretan sinoć, nakon dugo vremena - sretan', iskreno nam je priznao sarajevski glumac Emir Hadžihafizbegović kojeg su na zagrebačkoj premijeri filma 'Takva su pravila' Ognjena Sviličića publika, prijatelji i kolege nagradili ogromnim pljeskom.

Na tome, na brojnim svjetskim nagradama koje ga nisu zaobišle, na dirljivoj ljudskoj priči o ocu koji gubi sina i traži istinu, koju su prepoznali mnogi međunarodni filmski festivali, kaže, danas osjeća veliku zahvalnost. I ponos jer je dobio priliku glumiti u projektu koji progovara o velikom problemu današnjice.

'Ne znam je li mi to najbolja uloga dosad, ali je sigurno bila najteža. I baš zbog toga me veseli što ju je publika prepoznala. Ima jedan Bergmanov citat koji jako volim, a kaže 'nešto prvo treba biti lokalno da bi bilo univerzalno'. Upravo to je situacija s ovim filmom', objašnjava glumac. Sinoć na premijeri Emiru je podršku došao pružiti i njegov najbolji prijatelj Dino Rađa.

Na prijateljski zagrljaj i razumijevanje bivšeg splitskog košarkaša Emir uvijek može računati, pa i u najtežim životnim trenucima.

'Puno mi je značilo što je Dino bio uz mene sinoć. On je član moje obitelji, čovjek koji je u vihorima rata dvije godine brinuo o mojoj supruzi i šestomjesečnom sinu koji je tada bio vrlo krhkog zdravlja. Dao nam je stan na korištenje, kad god je trebalo bio je spreman pomoći. A takve stvari se ne zaboravljaju – nikad! Kad imate takvog prijatelja s velikim srcem koji je uvijek uz vas, onda ne tražite ništa više. I nakon tragične nesreće prije nekoliko mjeseci, kad sam proživljavao najmračnije trenutke u životu, Dino je bio uz mene u bolnici. Šutjeli smo, jer postoje trenuci kad se čovjek razumije i bez riječi. Takvi smo ja i moj dragi Dino', dirnut nam je ispričao Emir.