ZVIJEZDA SAGE 'SUMRAK'

Deset zanimljivih stvarčica o Pattinsonu

19.07.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Glumac s londonskom adresom osvojio je ženska srca ulogom u svima nam dobro poznatom vampirskom serijalu. Iako se čini da se o zgodnom Robu sve manje-više zna, donosimo nekoliko zanimljivih stvari koje možda niste znali

Upoznali smo ga prvo kao Cedrica Diggoryja u Harryju Potteru, a potom kao Edwarda Cullena u sagi 'Sumrak'. Bilo da ga mrzite ili obožavate, ovaj 24-godišnji Britanac je jedna od trenutačno najvrućih novih hollywoodskih zvijezda.

1. Robert je rođen 13. svibnja 1986. godine. Njegova majka Clare je bila zaposlena u jednoj modnoj agenciji, dok je otac Richard uvozio aute starije proizvodnje iz Amerike. Visok je 185 cm, a nosi broj cipela 45.

2. Prije nego što je postao planetarno popularan, Robert se u dobi od 12 godina uz puno uspjeha okušao kao maneken i model.
'Dobivao sam brojne poslovne ponude. Tada je androgini izgled bio veoma tražen', izjavio je Robert.

3. Pattinson je umalo odbio ulogu Edwarda Cullena zato što je po njegovom mišljenju lik Edwarda presavršen da bi se mogao potpuno saživiti s njim. 'Početne reakcije fanova su bile stopostotno protiv toga da glumim Edwarda i potpuno sam se složio s njihovim mišljenjem', skromno kaže Rob.

4. Odrastajući s dvije starije sestre (Lizzy i Victoria), Robert kaže da je u neku ruku bio izložen ženskom teroru. 'Sve dok nisam napunio 12 godina, sestre su me oblačile poput djevojčice i predstavljale kao Claudiju.' To razdoblje je trajalo sve dok nije krenuo u mješovitu školu i otkrio gel za kosu. Robert je, osim po glumi, poznat i po svojoj nemarno razbarušenoj kosi.

5. Slava je očito zapisana u Robertovim genima. Njegova starija sestra Lizzy je talentirana pjevačica koju su otkrili sa 18 godina. Do sada ima dva hita 'Dreaming' i 'The Day It Rained Forever'. Bez brige, ni mi nismo nikad čuli za njih.

6. Godina 2008. je bila pun pogodak za Roberta. Saga 'Sumrak' mu je donijela milijune vrištećih obožavateljica, kao i mnoštvo naslova i nagrada. Američki magazin Rolling Stone ga je proglasio najseksi glumcem, Forbes ga je uvrstio na listu trenuačtno najutjecajnijih mladih zvijezda u usponu, kao i brojni drugi časopisi.

7. Robertov glumački uzor je Jack Nicholson koji ga je impresionirao u filmu 'Let iznad kukavičjeg gnijezda' gdje je utjelovio lik R. P. McMurphyja. Gluma Jacka Nicholsona u istoimenom filmu, probudila je u njemu želju da se i sam iskuša u tom poslu.

8. Iako je nama poznat kao vrlo uspješan glumac, model i pjevač, Robert je i odličan ronilac. Vještinu ronjenja je savladao zbog uloge Cedrica Diggoryja u velikom kino hitu Harry Potter i plameni pehar.

9. Kako bi impresionirao producente Harryja Pottera, Pattison je izmislio da je veliki nogometni i snowboarding fan, iako je više tip osobe za pikado ili bazen.

10. Uloge savršenih muškaraca u velikim kino hitovima dolaze i s neizbježnim posljedicama, a to su brojni ženski fanovi. 'Dobio sam pismo u kojem djevojka govori da će se ubiti ako s njom ne pogledam 'High school musical 2'. To je stvarno ludo', zaključuje Robert.