SARAH JOSIPOVIĆ:

'Da mi dečko dopušta, okitila bih bor prije mjesec dana'

09.12.2015 u 15:12

Bionic
Reading

Za dva dana, točnije u ovaj petak 11. prosinca u Green Gold Centru u blagdanskom ozračju započinje ovosezonski Fashion Week Zagreb powered by Kaufland. Najdugovječnije i jedino internacionalno modno događanje u Hrvatskoj ponovno otvara vrata svojim uzvanicima, a Suzy i Sarah Josipović i ove sezone predstavit će zanimljiv koncept. Sarah nam je otkrila zašto su se odlučile na drugačiji prostor te kako prolaze finalne pripreme za revije, ali i predstojeće blagdane koje će provesti s dugogodišnjim dečkom Srđanom Janićijevićem i obitelji

U dva dana predstavit će se ukupno petnaest dizajnera s kolekcijama za nadolazeću sezonu proljeće/ljeto 2016., dvanaest domaćih dizajnera te tri inozemna dizajnera koji ovaj put dolaze s Fashion Weeka Berlin te onih u Kopenhagenu i Budimpešti. Novitet je svakako i prostor u kojem će se odvijati revije, zagrebački Green Gold.

'Čini nam se da je došlo do zasićenja istim prostorima i istim konceptima pa smo odlučili svake godine napraviti nešto novo. Dugo smo bili pobornik istog, poput London Fashion Weeka, na kojem se revije odvijaju uvijek u istom prostoru, ali nekako nam se čini da naša publika nije za taj tip minimalizma i jednostavnosti.

 

Čini im se malo dosadno, a i nama kao organizatorima predstavlja puno veći izazov stalno smišljati nešto novo. Prošle godine bio je to intimniji koncept na terasi Johanna Francka, a ove godine otkrili smo jako zanimljivu dvoranu u Green Goldu i ona je dosta fashion. Iduće godine imamo odličan plan za svibanj, tako da nastavljamo s tim mijenjanjem koncepata', započinje Sarah.


Nastavlja govoreći da je razlog tome vrlo jednostavan, a to je da ne bude dosadno i da se sami dizajneri također mogu inspirirati i prostorom u kojem će prikazivati svoje kreacije. S obzirom na to da je Fashion Week ove godine prebačen u predblagdansko vrijeme, Sarah nam je otkrila da svoj omiljeni mjesec u godini još nije u potpunosti pretvorila u pravi blagdanski.

'Jako se veselim blagdanima, to je moje vrijeme. Da mi Srđan dopušta, okitila bih bor još prije mjesec dana. Ali on ga je uvijek kitio na Badnjak, pa pronalazimo kompromis i s ukrašavanjem bora krećemo sredinom prosinca. Ove godine još, nažalost, nisam stigla u kupovinu poklona zbog organizacije Fashion Weeka, ali čim sve završi, 13. prosinca krećem u kupovinu svega. Kuća mi je već okićena svim detaljima, ali moram kupiti nove kuglice jer mi bor ne može biti dva puta isto okićen', kroz smijeh kaže Sarah, dodajući da joj je prosinac ujedno mjesec velikih izdataka jer, osim kupovine ukrasa, frižider uvijek mora biti dupkom pun.

Iako joj je mama Suzy vrsna kuharica, Sarah kaže da za Badnjak ipak ona priprema večeru.

'Dečko i ja smo stvorili tradiciju za Badnjak - priredimo svečanu večeru, a onda idemo kod mojih i njegovih u razmjenu poklona. Na sam Božić idemo na ručak kod moje obitelji, a pridruži nam se i širi dio familije, ali i na ručak kod njegovih. Uvijek se dogodi da su ti ručkovi u isto vrijeme pa smo se do sada odvajali, ali ove godine vidjet ćemo kako ćemo se uspjeti dogovoriti. Godinama je koncert Magazina za Božić bio neka tradicija za nas klince pa ćemo vidjeti kako će biti ove godine, a vrijeme je za novu mladost', kaže Sarah i naglašava kako joj doček Nove godine nikada nije predstavljao ništa posebno.

'Za Novu godinu nikada ne idem nikamo i doček kao takav mi ništa ne znači, ali kao prava Zagrepčanka jako volim na Badnjak i Staru godinu ići u grad. Sve obavim prije toga - kupovinu i kuhanje - i onda na Badnjak odem s društvom u grad. Prošli Badnjak smo tako od podneva do kasno navečer bili u gradu i bilo je ludo i nezaboravno pa se nadam da će se takav spontani cjelodnevni izlazak ponoviti i ove godine', zaključila je simpatična plavuša.