RAJ ZA GURMANE

Croatia Food Festival oduševio Varaždince

10.05.2016 u 19:24

Bionic
Reading

Croatia Food Festival powered by Billa započeo je svoje putovanje Hrvatskom, a prva stanica u Varaždinu pokazala je da vrhunski koncept i odlična hrana privlače istinske ljubitelje gastronomije

Prekrasan prostor Kapucinskog trga u Varaždinu okupio je proteklog vikenda veliki broj zaljubljenika u dobru hranu koji su došli vidjeti što im u dva dana može ponuditi prvo izdanje Varaždin Food Festival by Billa. Po svemu viđenom, festival je zadovoljio njihove kriterije i poslao najbolju pozivnicu za sve ljubitelje ulične hrane koji nastavlja svoje putovanje Hrvatskom. Prepoznatljivim izborom hrane te vrlo ukusnim kulinarskim kombinacijama Croatia Food Festival napravio je veliki korak naprijed i s pravom se pozicionirao kao jedan od vodećih festivala ulične hrane u Hrvatskoj.

Ham steak, janjetina caciki, Mariolina šurlice, azijski specijaliteti poput Gyoza, sendviča Pork Bun i proljetnih rolica restorana Time te venezuelanska Arepa u izvedbi Ricarda Luquea bio je izbor jela koji je svaki na svoj način oduševljavao posjetitelje i bio najbolja pozivnica svima da probaju što više ovih nevjerojatnih gastro poslastica. Uz vrhunsku kvalitetu mesa za koju je i ovaj put bila zadužena Mesna industrija Braća Pivac, jedinstvene i fine začine Kotany, posjetitelji su mogli uživati i u slasticama Ekos Cakesa koje su zaokružile ovu lijepu gastro ponudu.

Uz dobru hranu uvijek idu i najbolja pića, poput Amstel Premium Pilsenera, vrhunskog lager piva uravnoteženog i punog okusa, u čiju je proizvodnju uloženo puno znanja i vremena. Amstel nas podsjeća da u ovom brzom svijetu ponekad treba zastati i uzeti malo vremena za prave stvari, poput kvalitetnog uživanja u Amstel Premium Pilseneru s dragim osobama uz ukusnu hranu. Varaždinci su to, naravno, objeručke prihvatili. Nezaobilazna kad je hrana u pitanju je i Jamnica, koja odlično ide uz svaki obrok, a u čijem su posebno osmišljenom korneru svi zalogaji bili puno ukusniji. A za sve ljubitelje vina pobrinuli su se vinski podrumi Jeruzalem Ormož koji su pripremili svoje najbolje berbe pokazujući da i vrhunsko vino može odlično participirati u ovoj gastro priči.

Croatia Food Festival powered by Billa je u Varaždinu položio sve ispite i pred sebe stavio novi zadatak, a to je da već u Zagrebu bude bolji. Zagrepčani će u najboljem uličnom festivalu hrane moći uživati od 20. do 22. svibnja 2016. na Europskom trgu, a prema svemu viđenom u Varaždinu u Zagrebu se očekuje još jedan veliki gastro festival i puno novih kulinarskih iznenađenja.


I Ricardo Luque je sudjelovao na Croatia Food Festivalu powered by Billa