U NOVOJ ULOZI

Conchita vodi Eurosong, Hrvatska se vraća 2016?

21.12.2014 u 07:48

Bionic
Reading

Ovogodišnju pobjednicu Eurosonga Conchitu Wurst iduće godine gledat ćemo kao voditeljicu ovog festivala

Poznati su voditelji 60. Eurosonga koji će se iduće godine u svibnju održati u Beču, a jedna od dama koje će nas voditi kroz ovaj glazbeni spektakl je i ovogodišnja pobjednica Conchita Wurst (26). Bradata pjevačica na pozornici će se pridružiti voditeljicama Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler i Arabelli Kiesbauer, a dobre zabave sigurno neće nedostajati, objavili su austrijska televizija ORF i EBU.

I dok se Srbija nakon godinu dana pauze vraća na ovo natjecanje lakoglazbenih nota, čelni ljudi s HTV-a nedavno su odlučili kako još nije vrijeme da gledamo Hrvatsku na Eurosongu. Bit će to druga godina da naša zemlja pauzira, a sve su glasnija šuškanja da bismo se mogli vratiti 2016, kada bi nas navodno trebao predstavljati pobjednik novog HTV-a showa 'The Voice', a on kreće na malim ekranima 17. siječnja.

Posljednji naši predstavnici bili su dečki iz Klape s mora, posebno sastavljene za tu prigodu, koji prošle godine u Švedskoj nisu izborili plasman u finale, a to 2012. nije pošlo za rukom ni Nini Badrić. Upravo loši rezultati razlog su zašto Hrvatske više nema na glazbenoj paradi kiča.

Eurosong se inače ove godine održava u Austriji od 19. do 23. svibnja.