NEPOTIZAM ILI...

Čime je to Beckhamov sin razljutio iskusne fotografe?

03.02.2016 u 12:10

Bionic
Reading

Nakon što je angažiran da snimi vizuale za novi parfem modne kuće Burberry, Brooklyn Beckham (16) izazvao je negativne reakcije profesionalnih fotografa. Mlade godine, slavni roditelji, neiskustvo... sve to je zasmetalo iskusne profesionalce. Najstariji sin Victorije i Davida Beckhama već dulje vrijeme pokazuje interes za fotografiju, a i sam je sudjelovao u nekoliko Burberryjevih kampanja

Ono što je posebno iritiralo javnost, ali prvenstveno profesionalne fotografe jest činjenica da je maloljetni Beckham dobio priliku fotografirati nove vizuale za miris Burberry Vrit. Iako je očigledno kako se ovim PR potezom kultna britanska modna marka obraća mlađoj publici, mnogi se pitaju nije li riječ o čistom nepotizmu?

Brooklyn in action ???? | #THISISBRIT #brooklynbeckham #photographer #burberry

Fotografiju objavljuje Leslie Limon (@leslielimon4)


Fotograf Chris Floyd izjavio je za britanski Mirror kako se u ovom slučaju radi o omalovažavanju fotografskog posla, ali i njegovih roditelja.

Polaroids - @benmfrees @elizathomas5 #THISISBRIT

Fotografiju objavljuje Brooklyn Beckham (@brooklynbeckham)


'David i Victoria su predstavnici onoga što donose naporan rad i trud. Nakon godina i godina iskustva došli su do svega što imaju. A zatim se pojavi njihov 16-godišnji sin i to se pretvara u čisti nepotizam. Dio mene skida kapu Burberryju na pametnom potezu, ali fotografski dio mene je u potpunom šoku', kazao je Floyd.

Making Polaroid selects of @LivMasonPearson @BrooklynBeckham for #THISISBRIT

Fotografiju objavljuje Burberry (@burberry)


Ostali fotografi su istaknuli kako je Brooklyn na snimanje došao na već pripremljen i gotov set kako ne bi do izražaja došlo njegovo nepoznavanje osvjetljenja, kadriranja i, na kraju krajeva, Photoshopa. Ipak, profili Burberryja i Brooklyna na Instagramu pršte pozitivnim komentarima, stoga je potpuno jasno kako će modni brend u ovom slučaju samo - profitirati.

@maddiedemaine1

Fotografiju objavljuje Brooklyn Beckham (@brooklynbeckham)

My First shot of the day. @benmfrees

Fotografiju objavljuje Brooklyn Beckham (@brooklynbeckham)

Brooklyn Beckham on location photographing Burberry model