ZRINKINI SRETNI DANI

Četiri nagrade i dva frajera

22.09.2010 u 12:40

Bionic
Reading

Zrinka Cvitešić ove je godine osvojila već četvrtu nagradu kao najbolja glumica za ulogu stjuardese Lune u filmu 'Na putu' bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić

Nakon Berlina, Pule i Herceg-Novog, na završnoj večeri 26. Alexandria Film Festivala za mediteranske zemlje, od 14. do 19. rujna u Aleksandriji, hrvatska glumica na završnoj večeri osvojila je nagradu za najbolju glumicu.

'Konkurencija je bila više nego žestoka. Više od 50 filmova iz 16 zemalja, među kojima i filmovi iz Grčke, Španjolske, Francuske, Italije, Turske, Maroka i drugih, natjecalo se za glavnu nagradu, ali i za sve ostale kategorije', izjavila je za Jutarnji list netom nakon povratka u Zagreb te dodala da joj najdraža uspomena iz Aleksandrije nije bio trenutak kada su organizatori prozvali njezino ime, nego kada je upoznala slavnog egipatskog glumca Omara Sharifa na prvoj večeri festivala.

'Na otvaranju festivala organizatori su mu dodijelili počasnu nagradu. Upoznali su nas na sceni te smo se izgrlili i izljubili i to mi je bio apsolutni vrhunac festivala. Cijeli život bila sam njegova velika obožavateljica. Odrasla sam na njegovim filmovima i maštala da će se i meni dogoditi takva ljubavna priča', ispričala je Zrinka, kojoj je društvo u Egiptu pravio i njezin dečko, glazbenik HrvojeRupčić

'Ovo mi je bio prvi put da sam posjetila Egipat i bilo mi je odlično. Hrvoje i ja smo se super proveli jer je organizacija festivala bila vrhunska', oduševljena je Cvitešić.