TREĆI KRUG

Brzinski rap, žestoki rock i electro reggae na Minivalu

18.11.2010 u 13:53

Bionic
Reading

Ovoga petka Minival repa na Blackoutu u zagrebačkom Aquariusu, roka u Osijeku u klubu Mini Teatar, dok nas electro čeka u Koprivnici dan poslije

U petak u klubu Aquarius predstavit će nam se Pasji sinovi (sms kod 3312), Buco Nidse & Raksi (sms kod 3315) i Fil Tilen (sms kod 3317).

Pasji sinovi su dečki iz Dubrave koji su na okupu preko pet godina. Znali su se, kako kažu, iz kvarta i repali jedan drugom svoje tekstove dok nisu zaključili da si i karakterno i utjecajem odgovaraju. Ideja je pala da slože trojku koja će pisati iz ljubavi, za vlastiti gušt.

Buco, Nisde & Raksi su zaprešićki reperi koji više od sedam godina stvaraju glazbu. Iza sebe imaju više od 200 studijskih snimaka, preko 100 nastupa diljem cijele Hrvatske, gostovanja na različitim kompilacijama i u radio-emisijama te brojne suradnje  i izvan okvira hip hopa.

Slaven Berić aka Fil Tilen započeo je glazbenu karijeru 2001. Kombinira rap i funk, ska, r'n'b, a u novije vrijeme i elektronsku glazbu, d'n'b', dubstep i house. Poznat je po brzom rapu (devet riječi u sekundi).

Također, u petak će nam se u Osijeku u klubu Mini Teatar predstaviti dva rock benda: Wasted Generation (sms kod 3303) i Milost (sms kod 3309).

Wasted Generation je hard rock bend iz Osijeka koji se 2002. pojavio kao reakcija na (loše) stanje na domaćoj sceni. Generacija koju predstavlja nije vođena nikakvom zajedničkom ideologijom.

Bend Milost iz Đurđenovca osnovan je u ljeto 2005. godine. U ožujku 2007. snimio je svoj prvi demo CD s devet autorskih pjesama, imena 'Prerija'. Početkom 2010. godine završio je snimanje novog autorskog CD-a.

U subotu 20. studenog u koprivničkom klubu Kooglana predstavit će se electro dio Minivala - House meet congas (sms kod 3323) i Balkan's Hi Fi (sms kod 3327).

House meets congas je projekt DJ-a Car D.-a iz Slavonskog Broda i DJ-a Tope iz Požege. Obojica su dugogodišnji house DJ-i i iza sebe imaju nastupe po cijeloj Hrvatskoj. Ideja o osnutku projekta se rodila početkom 2009, kad su imali i prvi nastup, a nude house glazbu uz sviranje kongi i ostalih udaraljki, što rezultira tribal house zvukom.

Balkan's Hi Fi
ideja je rođena u glavama poznatih reggae DJ-a iz Hrvatske, Mede (Zion Radio, Radio student) i Koze (Balkanfarraj mixtape), a pridružili su im se i Igor (Haris Pilton/Slovenija) te Ismar (Ismar selekta/BiH). Glazbeno, predstavljaju jedinstven mash-up svih podžanrova reggae glazbe s  karakteristikama masnih bas linija te s ciljem da sva publika skače.