OD 3. DO 11. SRPNJA

Brešanov film na festivalu u Karlovym Varyma

29.06.2009 u 16:56

Bionic
Reading

Film 'Nije kraj' Vinka Brešana prikazat će se 8. i 9. srpnja u konkurenciji za Kristalni globus na filmskom festivalu u Karlovym Varyma, koji će se održavati od 3. do 11. srpnja

Uz hrvatski film, u glavnom programu prikazat će se filmovi iz SAD-a, Meksika, Irana, Belgije, Italije, Južne Koreje, Mađarske, Danske, Poljske, Slovačke, Francuske i Rusije, izvijestio je Interfilm, koji je uz HRT i beogradski VANS producirao film.

Na popisu gostiju festivala su John Malkovich, koji će primiti nagradu za životno djelo, te, među ostalima, Antonio Banderas, Isabelle Huppert, Danny Glover i Paul Schrader.

Scenarij za Brešanov film o hrvatskom ratnom veteranu (glumi ga Ivan Herceg) kojemu se život promijeni kada igrom slučaja u opskurnom srpskom porno uratku ugleda glavnu glumicu (Nada Šargin), nastao je prema dramama Mate Matišića 'Žena bez tijela' i 'Sinovi umiru prvi'.

Film je u Puli osvojio četiri Zlatne Arene i nagradu publike, a na festivalu glumačkih ostvarenja srpskog filma u Nišu, Nada Šargin osvojila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu.

Osim Brešanova filma, na festivalu u Karlovym Varyma prikazat će se još dva hrvatska filma - 'Ničiji sin' Arsena Antona Ostojića u programu East of the West i 'Buick Riviera' Gorana Rušinovića u programu Varitey Critic's Choice film.