ANGELINA JOLIE U ZAGREBU:

'Brad gleda fotografije Hrvatske i zainteresiran je'

17.02.2012 u 17:36

Bionic
Reading

Holivudska filmska diva prošetala je crvenim tepihom u zagrebačkom Arena Centru, a zatim je zajedno s ekipom filma predvođenom Rade Šerbedžijom, Zanom Marjanović i Goranom Kostićem izašla pred publiku i zahvalila na toplom zagrebačkom prijemu

Glumica i redateljica Angelina Jolie prošetala je na oduševljenje zagrebačkih obožavatelja crvenim tepihom Arena centra, ali, nažalost, sama. Kako je rekla novinarima, zbog izmorenosti na europskoj premijeri Brad Pitt je odlučio ostati kod kuće, čuvati djecu. Dodala je i da uči bosanski jezik te da će truditi biti još bolja jer namjerava i dalje posjećivati ove krajeve. Za sljedeću filmsku temu spomenula je da bi voljela raditi nešto za djecu, u stilu Disneyja.

Izuzetno pristupačna i srdačna Jolie se dugo zadržala na crvenom tepihu, slikajući se s fanovima, dajući izjave novinarima, rukujući se i razgovarajući s ljudima.

Prvi su pred obožavatelje izašli glumci Rade Šerbedžija ruku pod ruku s Brankom Đurićem Đurom. Obojica su se zaputili prema fanovima i podijelili autograme, a potom su produžili na druženje s novinarima. Zajedno sa Zanom Marjanović, Goranom Kostićem i redateljicom filma slikali su se ispred velikog plakata.

Glavna glumica u filmu Zana Marjanović rekla je da se iznimno ugodno osjeća i da je oduševljena toplom dobrodošlicom. Dodala je i da joj je Angelina bila velika inspiracija te se našalila da bi si mogla staviti njezinu sličicu u sobu da ju podsjeti koliko može kad pomisli da joj je teško i da puno radi.

Rade Šerbedžija je u razgovoru s Antonijom istaknuo: 'Jako sam sretan što je Angelina ovdje. Zagreb je filmski grad i jako mi drago zbog svega toga i što je ona večeras s nama.' Izrazio je nadu da će se film svidjeti ljudima jer, kako kaže Rade, s Angelinom je bilo iznimno surađivati i nju je opisao kao sjajnu i iznimnu osobu.

Na premijeru su došli Branka Krstulović, Milana Vlaović, Leon Lučev, Anica i Robert Kovač, redatelj Lordan Zafranović, Zrinka Vrabec Mojzeš, glumac Mislav Čavajda, Darija Lorenci, Gordan Kožulj, bračni par Harapin-Zalepugin, Zrinka Cvitešić i Hrvoje Rupčić, Nataša Janjić i Joško Lokas, Bojana Gregorić...

Voditeljica programa u CineStaru u zagrebačkom Arena Centru Antonija Mandić pozvala je ekipu filma predvođenu Angelinom Jolie koja se naklonila publici.

Prvi je publici riječi uputio Rade Šerbedžija koji je prvo pozdravio redateljicu filma: 'Draga Angelina, dobrodošla! Zagreb je filmski grad, imao je neke fantastične režisere - Tanhofera, Berkovića, Tadića, Babaju, Golika, i naravno mnoge živuće. Ima fantastičan dokumentarni film, animirani film... Sretni smo što si ti kao jedna od najvećih zvijezda u filmskom svijetu večeras u ovom gradu. Mi smo s tobom prošli od Berlina, preko Sarajeva i Pariza, do Zagreba i sretni smo što smo s tobom i mislimo da si napravila odličan film. Volio bih da jednog dana dođeš u Istru i budeš mi susjeda.'

Jednako srdačnim riječima uzvratila je i Angelina Jolie koja je prvo reagirala na posljednju Radinu rečenicu i rekla: 'Brad već gleda neke fotografije Hrvatske i zainteresiran je.'

Nastavila je u ozbiljnijem tonu: 'Hvala vam! Rade je osoba koja me najviše naučila o ovoj regiji i ovoj zemlji i na tome sam mu jako zahvalna. Ovo nije dokumentarac nego umjetnički film, nadam se da ćete ga kao takvog gledati. Nadam se da ćete prepoznati talent ekipe i ne samo to, nego i činjenicu da su se okupili i radili zajedno unatoč svojim razlikama, unatoč porijeklu i religiji. Znam da će vam biti teško gledati ovaj film jer je i Hrvatska imala svoje borbe tokom rata, ali nadam se da ćete ga prigrliti i da će vam dopasti. Hvala što ste nas ovako toplo prihvatili i primili u Zagrebu.'
Jolie je na zagrebački aerodrom Pleso sletjela u petak oko 14 sati i odmah se uputila u Arena centar gdje će predstaviti film i filmsku ekipu svog redateljskog prvijenca 'U zemlji krvi i meda'. U Zagreb je stigla iz Pariza gdje je također prisustvovala premijeri svog filma.

Angelina je stigla s pratnjom, koja se zaputila prema Arena centru u pet crnih limuzina marke Audi. Došla je odjevena u ležernu bež kombinaciju i s velikim sunčanim naočalama, no bez partnera Brada Pitta kako je bilo najavljivano.