LUPUS

Bolest koja je ugrozila živote Toni Braxton, Selene i Seala

10.10.2016 u 07:02

Bionic
Reading

Iako nikada nije službeno potvrđeno, od lupusa je navodno bolovao i sam Michael Jackson. Ova autoimuna bolest sve je češća u svijetu bogatih i slavnih, a zbog komplikacija te bolesti, u bolnici je početkom tjedna završila r'n'b pjevačica Toni Braxton

Toni Braxton hitno je hospitalizirana zbog lupusa početkom prošlog tjedna. Vijest je to koja je odjeknula medijima. Možda se toliko pažnje tome i ne bi posvećivalo, da samo nekoliko dana prije nje isto tako nije u bolnici završila i Selena Gomez. Mlada Gomez sama se prijavila u psihijatrijsku kliniku zbog depresije i anksioznosti, kao posljedice lupusa. Riječ je o autoimunoj bolesti koja sve više pogađa ljude, a u kojoj imunološki sustav postaje hiperaktivan i napada normalno, zdravo tkivo, što dovodi do simptoma kao što su upala, otekline i oštećenja zglobova, kože, bubrega, srca, krvi i pluća.

#BETawards2016 Special Thanks to @baotranchi and @stylepr for my dress!

Fotografiju objavljuje Toni Braxton (@tonibraxton)

Trying clothes on, Giving my best Aaliyah look ?? ❤️ #RIPBabyGirl #GoneButNeverForgotten

Fotografiju objavljuje Toni Braxton (@tonibraxton)

Toni Braxton početkom prošlog tjedna završila je u bolnici

Pjevačica Toni Braxton je o svojoj borbi s lupusom progovorila prvi put prije šest godina. 'Ima dana kada samo ležim u krevetu, ali ne predajem se', izjavila je svojedobno ova r'n'b pjevačica, koja je prije nekoliko godina napisala svoje memoare, a u kojima je progovorila o svemu što je prolazila. Između ostalog pisala je i o depresiji u koju je 'upala' u doba svoje najveće slave 90-ih godina. Dvije godine nakon što je objavila svoj najprodavaniji album 'Secrets', 1998. godine Toni Braxton proglasila je osobni bankrot. Priznala je da su je loši poslovni potezi doveli i do psihičke propasti.

Toni Braxton progovorila je javno o svojoj bolesti

U posljednje vrijeme otkriveno je da se s lupusom bore mnogi glazbenici. Čini se kako su njihov stil i način života, prekomjerni stres okidači za razne bolesti, bilo to psihičke ili autoimune. Kako bi ublažila simptome svoje bolesti, Selena Gomez čak se podvrgnula i kemoterapiji, a o čemu je svojedobno progovorila za časopis Billboard. Iako se u to vrijeme šuškalo da je na rehabilitaciji zbog raznih ovisnosti i problema prouzrokovanih turbulentnom vezom s Justinom Bieberom, Selena je odlučila javno progovoriti o svojoj bolesti i ušutkati javnost. 'Tada sam svima željela reći da nemaju blagog pojma i da odlazim na kemoterapiju. Odlučila sam se sakriti od svih sve dok opet nisam dobila samopouzdanje da se mogu osjećati dobro u svojoj koži.'

Toni Braxton i Nick Cannon govore o borbi s lupusom

Tračevi napisani o njoj, svjetska slava i emocionalna nestabilnost doveli su do toga da su uz lupus Seleni Gomez dijagnosticirane depresija i anksioznost, a ona se odlučila boriti protiv toga i biti ponovno ona stara i zdrava Selena. Stoga se nedavno prijavila u psihijatrijsku bolnicu, koja se nalazi na nepoznatoj lokaciji, duboko u šumi, gdje će za svog boravka, koji će trajati najmanje 60 dana, moći raditi na sebi i svom zdravlju.

Nobody loves me like you do ????

Fotografiju objavljuje Selena Gomez (@selenagomez)

Mlada Selena Gomez prijavila se u psihijatrijsku kliniku


Iako nikada nije službeno potvrđeno, od lupusa je navodno bolovao i slavni Michael Jackson. To bi zapravo opravdalo i njegovo izbjegavanje sunca, njegovo ponašanje, koje se pripisivalo uživanju u opijatima. Oboljeli od lupusa često umiru između 40. i 50. godine od srčanog udara, a to se podudara i s njegovom smrću.

Fotografiju objavljuje SEAL (@seal)

Lupus je Sealu napravio trajne ožiljke po licu

Kao dječaku, lupus je dijagnosticiran i pjevaču Sealu, bivšem suprugu manekenke Heidi Klum. Kronična bolest kao posljedicu mu je ostavila ožiljke po licu kao i gubitak kose. Njegova je dijagnoza diskoidni lupus koji se manifestira upravo na koži, ostavljajući ožiljke, kao i preosjetljivost na sunčeve zrake.

Nick Cannon progovorio je o lupusu i kod Larryja Kinga

Iako bi trebala paziti na svoje zdravlje, Lady Gaga u tome baš i ne uspijeva

O svojoj su bolesti javno progovorili i bivši suprug Mariah Carey, Nick Cannon, kao i pjevačica Paula Abdul, a gostujući kod slavnog LarryjaKinga, Lady Gaga je otkrila kako je testiranjem doznala da je pozitivna na lupus. Naime, budući da je to bolest koja se prenosi genima, a neki članovi njezine obitelji boluju od lupusa, Lady Gaga je odlučila saznati ima li i ona šanse oboljeti. Budući da je nekoliko puta osjetila 'preskakanje' srca, morala bi puno više pažnje posvetiti svome zdravlju, no ona se toga baš i ne pridržava pa je priznala kako zna zapaliti cigaretu i konzumirati alkohol.