NOVA IMENA NA LISTI

Bo i Arieb Azhar na T-Mobile INmusic Festivalu

28.05.2010 u 14:51

Bionic
Reading

Listi izvođača ovogodišnjeg T-Mobile INmusic Festivala pridružila su se još dva zanimljiva imena - beogradska kantautorica Bo i pakistanski etno glazbenik Arieb Azhar

Bojana Bulatović - Bo

Beogradska kantautorica Bojana Bulatović Bo svoj izgrađeni akustičarski pristup na tragu Patti Smith Neila Younga Joni Mitchell, na debi albumu 'Mene treba ovaj grad, baš ovakvu kakva sam sad', kombinira sa suvremenim elektronskim dance ritmovima. Njezin drugi album 'Kapetane, gde si' ogleda se u pojednostavljenju izraza postignutog neobičnom postavom od dviju akustičnih gitara i bubnjeva. Aranžman i produkciju na oba albuma potpisuje Koja iz benda Disciplin A Kitschme.

Arieb Azhar odrastao je slušajući klasičnu i folk glazbu, što je utjecalo na njegovo usmjerenje prema etno glazbi. Jedan je od osnivača benda Shamrock Rovers s kojim je snimio dva albuma donoseći jedinstvenu interpretaciju tradicionalne irske glazbe te nastupa po Hrvatskoj, Bosni, Austriji i Njemačkoj. Sa 19 godina dolazi na studij u Hrvatsku te sljedećih 13 godina živi u Zagrebu. Godine 2005, odlučio se vratiti svojim korijenima te otišao u Pakistan gdje pokreće nove projekte. Oduvijek naklonjen mističnoj sufijskoj poeziji i humanističkom sadržaju, upravo u tome pronalazi svoj jedinstveni glazbeni izričaj. Snima album u Karachiju naziva 'Wajj', koji je uključivao tekstove Bhulleh Shah Khwaja Ghulam Farid Mian Muhammad Baksh, kao i suvremene tekstove Sarmad Sehbai, a zadnja je pjesma na albumu bosanski sevdah. Arieb će na T-Mobile INmusicu nastupiti s pratećim bendom, a izvodit će pakistanske pjesme.

Na T-Mobile INmusic festivalu nastupaju i Massive Attack, Billy Idol, The Flaming Lips, Alice in Chains, LCD Soundsystem, Morcheeba, !!!, Pendulum i mnogi drugi.

Bojana Bulatović Bo - 'Bicikl'