POPUNJAVA SE POPIS

Black Rebel Motorcycle Club na INmusic festivalu!

14.01.2015 u 19:24

Bionic
Reading

Popunjava se popis izvođača za deseti INmusic festival!

Rokeri iz San Francisca/Los Angelesa, Black Rebel Motorcycle Club četvrto su najavljeno ime ovogodišnjeg INmusic festivala nakon Placeba te Eagles of Death Metal i We Are Shining.

B.R.M.C. su gostovali u Zagrebu 2004, kada su održali koncert u zagrebačkoj Močvari nakon što su trebali biti predgrupa na otkazanom koncertu Lennyja Kravitza. No B.R.M.C. nisu iznevjerili publiku te su održali sjajan nastup, i to - besplatno!

Black Rebel Motorcycle Club osnovali su 1998. srednjoškolski prijatelji Robert Levon Been aka Robert Turner (bas/vokal) i Peter Hayes (gitara/vokal) u San Franciscu. Kao treći član pridružio im se britanski bubnjar Nick Jago. Iako su prva dvojica porijeklom iz San Francisca, kasnije će im baza postati Los Angeles.

Glazbeni uzori B.R.M.C.-a su The Stoogesi, Jesus and Mary Chain i My Bloody Valentine. Prvotni naziv benda, koji je glasio The Elements, brzo su zamijenili nazivom Black Rebel Motorcycle Club, inspiriranim Marlonom Brandom i njegovom ulogom u kultnom filmu 'Divljak'.

Već 1999. izdali su prvu demo snimku, a interes za njima brzo je prešao Veliku baru nakon što ju je prepoznao BBC Sheffield. Prvi veliki fan B.R.M.C.-a, koji ih je predstavio široj javnosti, bio je Noel Gallagher iz Oasisa, a izjavio je da je B.R.M.C. njegov novi najdraži bend.

Nakon kratke turneje s Dandy Warhols 2000. izdali su debi album 'B.R.M.C'. Dvije godine kasnije uslijedio je album 'Take Them on, on Your Own', koji je završio na trećem mjestu britanske glazbene ljestvice. Nakon albuma 'Baby 81' iz 2007. godine bubnjar Nick Jago je napustio bend kako bi se posvetio solo projektima, a pridružila im se Leah Shapiro iz The Raveonettesa. B.R.M.C. uskoro izdaju album i DVD 'Live In Paris'.

Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala koji će se održati od 22. do 24. lipnja na zagrebačkom Jarunu mogu se nabaviti po cijeni od 299 kuna do 17. travnja.