LO-FI TRIJUMF

Black Lips naćulili šibensko SuperUho

04.08.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Najuvjerljiviji i najkonkretniji nastup prvog dana SuperUho festivala u Šibeniku bio je onaj The Black Lipsa, koji su se pokazali kao nepretenciozan i živ lo-fi bend za isto takav lo-fi festival

Garage punkeri iz Atlante odsvirali su pjesme sa svih sedam albuma, poput nešto starijih 'O Katrina!', 'Dirty Hands', dok se s novog albuma mogla čuti 'Bad Kids', a publiku su digli u zrak hitom 'Justice After All'.

Nakon dva dana gostovanja na tvrđavi Sv. Mihovila, ispred 2000 ljudi zapažen i intiman nastup imali su i stari miljenici hrvatske publike, američka grupa The National. Nešto polaganije i tiše note povremeno su prekinuli žešćim pjesmama poput 'Available' s albuma 'Sad Songs for Dirty Lovers'.

Podjednaki broj fanova su okupili bendovi ABOP i srpska indie rock poslastica Repetitor koji su s malim pomakom paralelno nastupali u isto vrijeme na dvije festivalske pozornice. Nešto konkretniji i aktualniji Repetitor nije mogla smesti ni ozljeda noge njihove mlade basistice.

Kad je riječ o prostoru, ambijent i atmosferu mogli bismo opisati kao 'protoTerraneo', dakako, s vremenskim odmakom. Prostor pristaništa TEF premrežen je betonskim zidovima koji festivalu daju prepoznatljiv šarm industrijske arhitekture, a povezana je s plažom Banj na kojoj se odvija dio programa i koja, unatoč nedostatku putokaza do nje, djeluje vrlo šarmantno.