MIA BEGOVIĆ

Bili su to dani koje ću zauvijek pamtiti

04.05.2015 u 10:35

  • +6

Glumci se okušali u moto alci uoči početka BOK festival

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/Pixsell

Bionic
Reading

Ovogodišnje izdanje festivala BOK bilo je posebno za zagrebačku glumicu koja se iz Bjelovara vratila s jednom nagradom i uspomenama na lude glumačke avanture

Za glumicu Miju Begović ovogodišnji festival BOK, čije je otvaranje bilo u subotu odličnom predstavom kazališta Kerempuh 'Hamlet u selu Mrduša Donja', nosi posebnu priču. Ona je najljepša nagrada koja je pripala cijelom glumačkom ansamblu predstave redatelja Vinka Brešana, a posebno priznanje za ulogu u njoj je dobio i Goran Navojec.

'Jako sam sretna zbog svih, a posebno zbog Gorana koji je odigrao antologijsku ulogu. Poklopilo se da je baš taj dan i Ana Maras koja inače igra u predstavi rodila sina. Slavili smo trostruko. Osim toga nakon pune 33 godine ponovo sam sjela na motor kad smo zaigrali moto alku. Prvi put sam ga vozila s 19 godina po dubrovačkim serpentinama, i to bez dozvole. U subotu sam se manje proslavila na alki, bila sam daleko najlošija, ali me zato kuglanje te večeri odlično išlo. Na tom sam polju pokazala talent, u dobrom raspoloženju nam je ispričala Mia svoje najljepše bjelovarske trenutke proteklog vikenda. Na festivalu se imala priliku družiti i sa svojim starim prijateljem Bogdanom Diklićem.

RTL Autor: RTL

'Znamo se cijeli moj glumački vijek, no ponovo nas je spojila 'Gospođa ministarka' Olivera Frljića u Kerempuhu na kojoj nam je Diklić bio lektor. Moram reći da je bio jako strog, ali pravedan. Osvojili smo tom predstavom mnoge nagrade, putovali po cijeloj Hrvatskoj i regiji i svugdje su nas nagradili s velikim pljeskom. Elizabeta Kukić kao gospođa ministarka osvojila je publiku i kritiku. To su trenuci koji me ispunjavaju i vesele, zbog toga volim svoj posao', zaključuje Mia.

13. BOK - nagrada glumačkom ansamblu i posebna nagrada Goranu Navojcu... Kerempuh - predstava "Hamlet u selu Mrduša Donja"... Puno hvala bjelovarskoj publici i organizatorima festivala...

Posted by Mia Begović on 3. svibnja 2015