DO ČETVRTKA U 8 SATI

Besplatno pogledajte film 'Nije ti život pjesma Havaja'

21.02.2013 u 08:57

Bionic
Reading

Do četvrtka točno u 8 sati samo na tportalu pogledajte dokumentarni film koji je na prošlogodišnjem ZagrebDoxu jedini osvojio dvije nagrade: 'Nije ti život pjesma Havaja' Dane Budisavljević

Dokumentarni film 'Nije ti život pjesma Havaja' Dane Budisavljević na osmom je ZagrebDoxu osvojio posebno priznanje žirija za regionalni film i onu posebno dragu svakom autoru - nagradu publike.

Intimna je to obiteljska priča u kojoj autorica retrogradno pokušava shvatiti roditeljsko nerazumijevanje njezine seksualne orijentacije. U potrazi za odgovorima ponovno pokreće staro pitanje, ujedno organizirajući zajednički objed nakon dugo vremena. Propitivanje autoričinog priznanja postaje u filmu svojevrsni okidač koji pokreće brojna obiteljska pitanja, diskretno i bez puno buke razotkrivajući slojevitost odnosa članova obitelji, prodirući putem duboko u intimu.


Kao najbolje moguće zagrijavanje za predstojeći ZagrebDox, koji će se održati u Cineplexxu Kaptol centra od 24. veljače do 3. ožujka, samo na tportalu do četvrtka u 8 sati pogledajte film 'Nije ti život pjesma Havaja', a nakon gledanja možete se uključiti u raspravu na stranici filma na Facebooku.

Glavni sponzor ZagrebDoxa je Hrvatski Telekom pa će ljubitelji dokumentarnog filma, diljem Hrvatske moći i u vlastitom domu uživati u filmovima najboljih europskih autora, višestruko nagrađivanih na svjetskim festivalima. Od 24. 02. 2013. u redovnoj ponudi MAXtv videoteke moći će se premijerno pogledati filmovi: 'Ramin' (Audrius Stonys), 'Ljudi koji sam mogao biti, a možda i jesam' (Boris Gerrets), 'Katka' (Helena Třeštíková), 'Problem s komarcima i druge priče' (Andrey Paounov) i 'René' (Helena Třeštíková).

Riječ je o pet raznovrsnih naslova koji u fokus postavljaju niz generacija i progovaraju o različitim problemima – od tinejdžerske ovisnosti preko problema zatvorenika pa sve do univerzalnih tema poput potrage za ljubavlju i primjene suvremene tehnologije poput mobitela pri dokumentiranju stvarnosti.