JUMP CUT!

Besplatna filmska i TV radionica za srednjoškolce

09.10.2013 u 10:31

Bionic
Reading

Fade In poziva sve zainteresirane srednjoškolce i srednjoškolke da se prijave na Jump cut!, edukativni program iz osnova dokumentarnog filma i televizijskog novinarstva

Fokus edukativnog programa tema je nasilja. Kroz radionice (predavanja, vježbe, igre, dramske igre i vježbe, psihodramske tehnike, gledanje dokumentarnih filmova i reportaža) polaznici će se baviti temama identiteta, stereotipa, predrasuda i nasilja, upoznati se s osnovama produkcije audiovizualnog djela (osnove medija, pristup temi, tehnike snimanja i montaže, principi produkcije) te će zajedno s mentorima izraditi nekoliko kratkih audiovizualnih formi (filmova i/ili reportaža).

Cilj je potaknuti mlade ljude na jasnu identifikaciju i artikulaciju različitih manifestacija nasilja te na aktivno djelovanje i korištenje audiovizualnog medija u smjeru njegove prevencije. Radionice će se održavati subotama od 11 do 16 sati (19. i26. listopada te 2., 9. i 16. studenog). Nakon radionica održat će se grupna produkcija videoradova u razdoblju od 18. studenog do 20. prosinca (termini će se odrediti naknadnim dogovorom s polaznicima). Program prima do 12 polaznika, a sudjelovanje je besplatno.

Za prijavu je potrebno poslati:

- podatke za kontakt (ime i prezime, škola, datum rođenja, adresa, broj telefona, adresa e-pošte)
- nekoliko rečenica o sebi i kratko objašnjenje zašto želiš sudjelovati u ovom programu.

Prijave se primaju do 16. listopada na adresu e-pošte radionice@fadein.hr. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/4667 817 te adresi
radionice@fadein.hr.

Edukativni program provodi se u suradnji s udrugom Ambidekster klub, a uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba te Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.