SJAJNA ZAVRŠNICA

Bajaga spektakularno zatvorio Špancirfest

30.08.2010 u 13:26

Bionic
Reading

Zvijezde spektakularnog završetka Špancirfesta bili su Bajaga i Instruktori, kojima je to bio najveći dosadašnji koncert u Hrvatskoj

Nakon kiše uvijek dolazi sunce, a nakon poteškoća s programom zbog kiše u subotu, nedjelja je bila sunčana, iako ne i topla. Neke stvari, odgođene zbog kiše, poput plesnog spektakla 'Milk night', pronašle su svoje mjesto u nedjeljnom rasporedu koji je gotovo postao pretijesan. No organizatoru je na kraju ipak pošlo za rukom  uskladiti sve, zadovoljiti različite ukuse i ponuditi program završnog dana, sasvim u skladu s imidžom Špancirfesta kao najvećeg i najzabavnijeg uličnog festivala u ovom dijelu Europe.

Svi izvođači su osjećali da je nedjelja bila posljednji dan i svi su izvukli posljednje atome kreativnosti da bi desetinama tisuća špancirera ponudili najbolju moguću zabavu. S posebnim naglaskom treba spomenuti zaista jedinstvenu skupinu Malabar, koja je ujutro i navečer izvela dva fantastična nastupa i zatvorila Pan ulica fest na najvišoj razini. I Komedija fest je okončan u velikom stilu hit predstavom Teatra Exit 'Kako misliš mene nema?', a slično je bilo i s posljednjom predstavom lutkarskog uličnoga kazališta 'Pavao i njegov glavao'.

Koncertni program na Korzu zatvorili su Queen Real Tribute, o čijem repertoaru zaista ne treba posebno razglabati, a na Stančićevom trgu su nastupili talijanski Spaghetti Swing, koji uz sjajnu glazbu na pozornici i kuhaju.

No zvijezda večeri ipak su bili Bajaga i Instruktori, uz posebne goste Dejana Cukića, Davora Rodika i opernu divu Jadranku Jovanović, koji su priredili pravi spektakl pred više od dvadeset i pet tisuća ljudi, a neke procjene govore i o većem broju, te odsvirali emotivni dvosatni koncert, prepun pozitivne energije.

Bajaga u Varaždinu nije svirao od kraja osamdesetih i u više od dvadeset godina se nakupilo mnogo neutaženih emocija i pjesama koje je trebalo otpjevati. Repertoar sastavljen od najpoznatijih hitova potpuno je raspjevao publiku, a prema riječima samog Bajage, nastup na završnoj večeri dvanaestog Špancirfesta bio je njegov najveći dosadašnji hrvatski koncert!

Tako je dvanaesti Špancirfest, kako stvari stoje, najveći i najposjećeniji dosad, završio onako kako su organizatori već i navikli - velikim, masovnim koncertom za pamćenje i još više postavljenom letvicom za sljedeću godinu.