SKANDAL UOČI DODJELE NAGRADA

'BAFTA-ini suci glasuju za filmove koje nisu ni vidjeli'

10.01.2014 u 13:58

Bionic
Reading

BAFTA-ini suci glasuju za filmove koje nikada nisu ni vidjeli, otkrio je jedan od zviždača, a prenosi Daily Mail

Jedan od zviždača iznio je šokantnu istinu o dodjeli najprestižnijih nagrada u televizijskoj i filmskoj industriji u Velikoj Britaniji.

Sve će oči 16. veljače biti uperene u dodjelu nagrade BAFTA, no uoči same ceremonije jedan od zviždača kazao je da ne gledaju svi suci filmove, već glasuju 'po defaultu'.

Šest i pol tisuća članova Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti trebalo bi pošteno i promišljeno odabrati pet nominiranih u svakoj kategoriji, a zatim i pobjednika.


No mnoge je iznenadila vijest koja je brzinom munje stigla u medije.

'Godinama sam bio njihov član i glasač pa mogu potvrditi da se proces glasovanja temelji manje na umjetničkim zaslugama, a više na trendu i sreći. Glasači glasuju po defaultu', rekao je zviždač i objasnio kako se to radi.

'Možda 100 filmova iz prethodnih 12 mjeseci imaju realne šanse za osvajanje nagrade, a vjerojatno i 70 do 80 onih koji su došli u kina u posljednja dva mjeseca u godini. Distributeri misle da glasači imaju kratko pamćenje, a s obzirom na njihovu starosnu dob, mogli bi biti u pravu. Jednostavno nije moguće pogledati sve filmove. Stoga će radije odabrati one koje su filmski kritičari, koji već od kraja studenog objavljuju top liste najboljih filmova, uvrstili među najbolje i koji su već počeli pobjeđivati', otkrio je izvor, svojim priznanjem uzburkavši filmski svijet.