ANGELO JURKAS 'SOUNDTRACK ŽIVOTA'

At The Drive-In - čista energetska bomba

  • Autor: Angelo Jurkas
  • Zadnja izmjena 08.11.2011 10:08
  • Objavljeno 08.11.2011 u 08:13
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Povodom skorog izlaska prvog albuma i nove knjige glazbenog kritičara Angela Jurkasa, 'Soundtrack života', samo na tportalu možete prije svih pročitati isječke iz knjige
Dalibor Grubačević - Eddie

Dalibor Grubačević - Eddie

Izvor: Promo fotografije / Autor: Dalibor Grubačević - Eddie

Angelo Jurkas
AT THE DRIVE IN – Relationship Of Command

'This station is non operational' izvadak je stiha jednog od 'najvećih hitova' grupe 'One Armed Scissor'. Apsolutno je krivo postavljen naslov za opisivanje izbora pjesama koje bi poslužile kao reprezent svjedočenju zadnjem istinski opako opasnom bendu koji korporacije nisu uspjele transponirati iz pripadajućeg nezavisnog u svoje okruženje.

Kao što je poznato, njihov posljednji pjev bio je masterpiece album 'Relationship Of Command' iz nakon čega je ostala polarizacija članova benda na Mars Volta i Spartu. U produkciji Rossa Robinsona uhvaćena je takva zapaljiva iskra čija se frenetična energija rijetko viđala u cjelokupnoj povijesti rock and rolla, a po gašenju benda, ni nakon njih nije bilo takmaca za nastavak ovako moćnog brundanja.

Radilo se o posljednjem bombardiranju i silini neviđenoj od vremena najlucidnijih trenutaka, uvjetno govoreno, spajanja grupe približno smještene na vjetrometinu s koje bi jednakim intenzitetom puhali Rage Against The Machine i Fugazi.

Trebali su postati nova Nirvana, tepali su glazbeni autoriteti. Uz sve dužno poštovanje preminuloj plavuši, naše gore listu i Foo Fighteru, At The Drive In nikada nisu trebali biti novom Nirvanom jer su je po količini ideja i eksterno usmjerenom prženju nevjerojatne energije kudikamo nadilazili, tim više što nikada nisu pokazali ni trunčicu želje koketiranja s popom ni s mainstreamom, dok se gospođa Cobain jako htjela dopasti što široj publici, pa kad se to i dogodilo, malo mu se zaželjelo biti alternativcem.

Kreativni psihodestruktivci Omar i Cedric kao snažnije osobnosti od ostatka ekipe vodili su glavne riječi u spoju rijetko viđene energije. Uhvaćene u međuigru tutnjave kanonada ritam sekcije, distorziranih i kakofoničnih gitarističkih destrukcija i neobjašnjivog spoja vokalne urlajuće melodioznosti. Osim što su funkcionirali kao pulsirajuća atomska bomba stalno levitirajući na granici raspada, njihova nuklearna jezgra uz predstavljenu količinu glazbene maštovitosti, glasnoće i genijalnosti, nikako nije mogla biti disfunkcionalna. This Station Was Full Operational.

At tthe Drive-In: One Armed Scissor

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!