ARGIES

'Argentinski The Clash' u Vintage Industrial Baru

04.06.2014 u 12:57

Bionic
Reading

U četvrtak, 5. lipnja u Vintage Industrial Bar dolazi argentinska revolution punk rock atrakcija Argies koji na ovoj turneji slavi trideseti rođendan

Naziv Argies seže u vrijeme Falklandskog rata kada su britanski vojnici Argentince nazivali 'Argies'. Od njihovih prvih koraka za alfu i omegu benda slovi pjevač David Rosario. Njegova fascinacija grupom The Clash čije pjesme sviraju na svojim koncertima, ponekad i u španjolskim prepjevima, traje sve do danas pa ih kritičari vole nazivati 'argentinski The Clash'.

Na aktulanoj turneji pored proslave tridesetog rođendana Ariges promoviraju novi, dvanaesti album 'Bailando en mis Zapatos' (Combative Records). Album je isporučio četrnaest pjesma otpjevanih na engleskom, njemačkom, talijanskom i španjolskom. Osim toga, na albumu se nalaze i tri nove obrade; 'Yira, Yira', tango iz 1939. godine u originalu od C. Gardela, 'Inundados'; veliki brazilski hit iz devedesetih i 'Rasputin' u originalu od Boney M koja je posvećena trenutno aktualnom ruskom precjedniku Putinu.


Kao gosti na koncertu će nastupiti dva mlada zagrebačka benda iz Jeboton produkcije, melodični punk rock s violinom Lobotomija i Hren koji kažu da sviraju 'punk rock s primjesama svega i svačega'. Pored koncerta će Tomi Phantasma i Sasha the Cult vrtit svoj Punk Rock Party gdje ćete moći uživati u prelistavnju punk rock povijesti od najstarijih punk i new wave legendi do novih bendova tog usmjerenja.

Početak koncerta je najavljen za 21 sat, a cijena ulaznice će iznositi 30 kuna i moći će se kupiti samo na ulazu u klub