PREKINUTA PREDSTAVA

Anja Šovagović i Josip Radeljak: Burno na splitskoj premijeri

12.08.2016 u 21:31

  • +11

Na Institutu održana premijera predstave Mletački trgovac

Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Bionic
Reading

Među uzvanicima posljednje ovogodišnje premijere Splitskog ljeta, Shakespeareovog 'Mletačkog trgovca' u režiji Aleksandra Ogarjova, bili su i glumica Anja Šovagović Despot te Josip Radeljak Dikan, no lijepa večer neslavno je završila. Naime, jaka bura prekinula je predstavu nakon sat vremena

Malo se tko nadao takvom scenariju sinoć, ponajmanje Anja Šovagović i Josip Radeljak koji su se sinoć susreli pred Oceanografskim institutom gdje se trebala dogoditi premijera Mletačkog trgovca. Jak vjetar pomrsio je planove organizatora, a predstava je prekinuta nakon sat vremena.

Unatoč ozvučenju, kako je vjetar jačao, glumce koji igraju na izgrađenom pontonu u moru, na žalu, ali i među samim gledateljima bilo je sve teže čuti. Potom je more počelo zalijevati publiku na tribini koja se uskoro ispraznila pa je intendant Goran Golovko objavio da se izvedba prekida, piše Slobodna Dalmacija.

Redatelj Aleksandar Ogarjov, kao i uvijek smiren i staložen, jednostavno je konstatirao da je riječ o višoj sili, da se protiv prirode ne može.