MODERNA MAMA

Anja Alavanja Romac o novom voditeljskom angažmanu, djeci i braku

05.11.2016 u 12:58

Bionic
Reading

Odnedavno se na Novoj TV počela emitirati nova emisija 'Zdravlje na kvadrat' koja donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekata življenja. Voditeljica dinamične i zabavne lifestyle emisije je Anja Alavanja Romac koja je za tportal ispričala sve o svom novom voditeljskom poslu, kako sama vodi računa o zdravlju, uživa u skladnom braku, a dala je i neke savjete za njegovu uspješnost

Nakon showbiza i sporta, lijepa voditeljica dobila je priliku za rad na projektu koji obrađuje temu zdravlja.
'Iz produkcije koja radi emisiju kažu kako su htjeli nekog tko ima iskustva, možda i djecu, i ljudi mu vjeruju. Pa eto, osim ovoga s iskustvom, imponira mi da su odabrali baš mene', rekla nam je Anja koja gledatelje jednom tjedno, subotom ujutro, vodi kroz niz različitih tema iz područja zdravlja.
Jako joj se svidio način na koji se pristupa temama koje se obrađuju. Emisija između ostalog otkriva i kako neke poznate osobe razmišljaju o zdravlju, imaju li kakve tegobe, alergije ili neke druge zdravstvene probleme, donosi brojne korisne liječničke savjete i metode kojima će održavati svoje zdravlje i brinuti se o sebi te savjete o prehrani.

'U svakoj emisiji je raspon priloga, od ležernih, svakodnevnih tema, do ozbiljnih zdravstvenih problema. A i vjerujem da je gledateljima posebno zanimljiv dio u kojem ugošćujemo poznate osobe koje nam otkrivaju svoje životne navike, zdrave i nezdrave, te potom stručnjak daje svoj sud te objašnjava što trebamo kopirati, a što ne', pojasnila je. Za sada emisiju samo vodi, a za goste i teme koje će se obraditi zadužen je urednik Dalibor Bosančić.

I sama itekako vodi računa o zdravom načinu života. 
'Prilično pazim na prehranu. Volim jesti i isprobavati razna jela, pa zato pazim da moj izbor bude koliko toliko zdrav. Imam pravilo, ako jedem, recimo biftek, ili neko drugo meso, kombiniram ga uz salatu. Naravno, ponekad miješam ugljikohidrate i proteine, ali to je iznimka. Kod slastica uglavnom koristim integralno brašno i agavin ili javorov sirup, a već sam vješta i u uzradi sirovih kolača. Redovito i vježbam, puno sam s djecom vani na svježem zraku, a jedino što nije u skladu sa zdravim načinom života jest premalo sna, jer mlađi mi se sin budi uvijek prije sedam', otkrila je.

Viva Las Vegas??! #zakajvolimzagreb#zagreb#job#hoteldubrovnik

A photo posted by Anja Alavanja Romac (@anjaalavanjar) on


Na pitanje što je presudno za uspjeh u novinarsko-voditeljskom poslu kaže da je na prvom mjestu to - što se ne vidi na ekranu.
'To znači dobar odnos s ostatkom produkcijske ekipe, poštovanje dogovora, točnost, odgovornost. Smatram da nije presudan ni vanjski izgled, pa ni razina inteligencije, već jednostavno energija osobe. Netko ima dar prezentacije drugima, netko ne', ističe Anja.  

Anja je majka dvoje sinova Ivora i Jakova i uspješno balansira između obiteljskih i poslovnih obaveza. Plavokosa voditeljica već pet godina uživa u skladnom braku s poduzetnikom i glazbenikom Željkom Romcem. Evo koji su njezini savjeti za dobar brak:
'Kao prvo, ne treba se udavati u fazi lude zaljubljenosti, već kad mislite da poznajete osobu. Drugo, treba se udati za nekog tko ima slične životne vrijednosti i dolazi iz obitelji slične vašoj, jer sto puta se pokazalo - sve dolazi iz obitelji. Željko i ja razlikujemo se u mnogočemu, ali se uvijek složimo oko odgoja djece, planiranja svakodnevice, uskačemo jedno drugome, pokrivamo se i podržavamo', rekla je.

Otkrila je oko čega se ona i suprug najčešće posvade i tko prvi popušta.
'Moj suprug je jako pedantan, dok sam ja prilično ležerna. Ali sad je i on priznao da je važnije otići s djecom u park nego ribati podove', smije se Anja.

Slobodno vrijeme rezervirano je za uživanciju sa sinovima.
'Mlađeg sina Ivora čuva jedna djevojka, uz moje roditelje. Ona uleti i tad Željko i ja ukrademo večer za sebe. S dečkima 'zujimo' okolo, po parkovima, prirodi, izletištima, ponekad odemo na kakvo putovanje. Doma puno igramo društvene igre, izrađujemo svašta. Zapravo, svaki slobodan trenutak je posvećen njima', ističe.

Moment za pamcenje; bratska ljubav prosla je najvece iskusenje??! #timeforsharing #brotherlylove #timeforicecream #cute

A photo posted by Anja Alavanja Romac (@anjaalavanjar) on


Za sebe ima vremena kad dečki zaspu. Tada uglavnom čita, a tri puta tjedno ode na vježbanje.
'Jakov i Ivor su često su sa mnom čak i kod frizera', kaže kroz smijeh.

Na pitanje jesu li neke stvari u životu suđene i neizbježne, rekla je da se njoj događaju događaju prekrasne stvari i često ostvare želje.
'Ali možda je to zato što nisu nerealne, što pozitivno razmišljam i ne sjedim doma prekrštenih ruku. Moj muž kaže kako još nije upoznao nekoga tko toliko uživa u životu', ponosna je uvijek nasmijana i dobro raspoložena Anja.

Za nju prepreke ne postoje. Iako joj je bilo teško kad je Jakov bio beba, odlučila je da će dok je na porodiljnom - diplomirati.
'Tada bih iscrpljena od cjelonoćnog buđenja, koristila svako njegovo spavanja za učenje i pisanje radova', ispričala je. 


Anja je sa suprugom Željkom u braku od 2011. godine