OD 23. DO 27. STUDENOG

Anamarija Percaić i Hrvoje Klobučar prošetali Marsom

24.11.2016 u 12:09

Bionic
Reading

Kao jedan od najintrigantnijih planeta u našem Sunčevom sustavu, Mars je postao najpoželjnije odredište svakome tko je barem jednom pomislio na put u svemir. Nakon prvih par epizoda serijala Mars, prikazanih na National Geographic-u, odlazak na Mars ne zvuči više kao neka daleka budućnost. Pogotovo nakon istraživanja brojnih znanstvenika koji su posvetili život proučavanju mogućnosti kolonizacije Marsa - crvenog planeta

Jedan mali djelić ovog jedinstvenog putovanja moguće je doživjeti i u City Centeru one Zagreb West povodom globalne premijere novog serijala 'Mars' koji je premijerno prikazan 13. studenoga na National Geographic-u.

Interaktivna izložba o misterioznom Crvenom planetu je nakon City Centera one Zagreb East, preseljena je u City Center one Zagreb West – gdje posjetitelje od 18.11. do 30.11. očekuju brojna iznenađenja!


Impresivno virtualno iskustvo putovanja na Mars pomoću ekskluzivnih video snimaka iz serijala i virtualnih naočala doživio je i zagrebački glumački par - Anamarija Percaić i Hrvoje Klobučar koji su među prvima mogli vidjeti kako izgleda putovanje, slijetanje i život na Marsu. Također su se zabavili i uz posebnu atrakciju izložbe – Mars stepper, spravu koja vjerno dočarava osjećaj hodanja po površini Marsa! Od 23.11 do 27.11. Mars stepper je na raspolaganju svim posjetiteljima!


Serijal 'Mars' pomiče granice klasičnih znanstvenih serijala i emisija koristeći najinovativnije vizualne efekte te izmjenjujući igrane i dokumentarne dijelove - kako bi što vjernije prikazao uzbudljivu priču o pokušajima ljudske vrste u koloniziranju planeta Mars. Serijal je udružio velika producentska imena poput Briana Grazera, Rona Howarda, Michaela Rosenberga, Justina Wilkesa, te Davea O’Connora, a ugostit će i neke od najvećih znanstvenih umova današnjice: znanstvenika Neil deGrasse Tysona, Elona Muska - generalnog direktora i tehnološkog direktora tvrtke SpaceX, te Jima Greena - NASA - inog direktora Odjela za planetarnu znanost.