U ART KINU METROPOLIS

Američka nevjesta u kinima

17.11.2010 u 11:18

Bionic
Reading

U nedjelju, 21. studenog, u 19 sati u Art-kinu Metropolis MSU Zagreb održat će se hrvatska premijera romantične komedije 'Američka nevjesta' (Easy Virtue)

Riječ je o ekranizaciji knjige britanskog dramatičara Noela Cowarda, glasovitog autora mnoštva dramskih djela i više stotina između dva svjetska rata iznimno popularnih songova među kojima je danas najpoznatiji i najizvođeniji Mad About the Boy. Easy Virtue prvi je put ekraniziran još daleke 1928. kada ga je kao nijemi crno-bijeli film režirao legendarni Alfred Hitchcock. Najnoviju ekranizaciju 'Easy Virtue' režirao je Stephan Elliott ('Priscilla, kraljica pustinje') koji je ujedno i koscenarist filma.

'Američka nevjesta' okuplja iznimnu glumačku ekipu. U ulogama aristokratskog bračnog para Whittaker nastupaju Kristin Scott Thomas ('John Lennon: Dečko koji ne obećava') i Colin Firth ('Samac'), a njihovog sina Johna glumi mlada zvijezda Ben Barnes ('Kronike iz Narnije: Kraljević Kaspijan'). Naizgled idilični svijet obitelji Whittaker duboko će uzdrmati kada se John s putovanja Europom vrati s nevjestom, i to glamuroznom i emancipiranom Ameikankom Laritom (Jessica Biel) čija su strast automobilske utrke.