BUDUĆNOST ZVUKA

3D AURO predstavljen u CineStaru Novi Zagreb

21.03.2013 u 14:09

Bionic
Reading

U četvrtak je u multipleksu CineStar Novi Zagreb (Avenue Mall) održana prva projekcija filma u 3D zvuku AURO u Hrvatskoj

Nakon tehničkih objašnjenja i prezentacije sustava AURO 3D okupljenim novinarima i stručnjacima za montažu zvuka prikazan je film 'Croods', najnoviji animirani hit studija DreamWorks Animation.

Sustav AURO 3D instaliran je ekskluzivno u dvorani eXtreme multipleksa CineStar Novi Zagreb (Avenue Mall), čime je Hrvatska postala jedina zemlja u ovom dijelu Europe s tako naprednom tehnologijom zvuka.

'Današnja prezentacija zvuka budućnosti - 3D AURO još je jedan dokaz da CineStar prati sve tehnološke inovacije. Nastojimo u ovom segmentu uvijek biti među prvima u svijetu kako bismo našim vjernim posjetiteljima pružili maksimalan doživljaj i dodanu vrijednost. Svjesni smo da svako ulaganje dokazuje snagu našeg brenda i, bez obzira na izuzetno visoke investicije, uvjereni smo da posjetitelji to prepoznaju i vraćaju na pravi način. Stoga ovim putem pozivam sve ljubitelje filmske industrije da dođu u multipleks CineStar u Avenue Mallu kako bi među prvima u svijetu uživali u zvuku budućnosti 3D AURO. Napominjemo da se ovaj maksimalni užitak ne naplaćuje dodatno i da je on uključen u standardnu cijenu ulaznice. Kako mi volimo naglasiti – u CineStaru uvijek dobiješ više', izjavio je Damir Milinić, član uprave Blitz-CineStara.

AURO 11.1 pretvara surround zvuk u potpuno virtualno iskustvo 3D zvuka, pri čemu zvukovi dolaze iz čak 11 smjerova. AURO 11.1 projektiran je na tri prostorne osi – širina, dubina i visina - umjesto na dvije osi tradicionalnog surround zvuka. Ova tehnologija gledatelju omogućuje prirodniju i realniju percepciju zvuka. U prirodi je slušatelj sa svih strana okružen akustičnim refleksijama koje su neophodne da ljudski mozak spontano i ispravno postavi zvučne izvore. To je temeljna razlika 3D i 2D audiosustava. 3D audiosustav omogućava gledatelju potpun doživljaj zvučnih efekata, što rezultira iznimno intenzivnim doživljajem!

Film 'Croods' prvi je film u Hrvatskoj prikazan u toj revolucionarnoj tehnologiji. Riječ je o animiranoj avanturi smještenoj u prapovijest, koja prati pustolovine prve obitelji na svijetu. Studio DreamWorks Animation na čelu s Jeffreyjem Katzenbergom već sad najavljuje 15 filmova koje ćemo u skoroj budućnosti moći slušati u AURO 3D zvuku.