HRVATSKA TURNEJA

2Cellos zapalili Varaždin i Osijek

03.06.2013 u 17:22

Bionic
Reading

2Cellos ovog su vikenda krenuli na toliko iščekivanu hrvatsku turneju i oduševili više od devet tisuća ljudi

Prvi grad ove turneje bio je Varaždin koji je u subotu u Areni ugostio mnogobrojnu publiku, koja se došla uvjeriti u najavljeni glazbeno-scenski spektakl. Publika je došla puna očekivanja, a kući je otišla pod dojmom kojem se ni u najboljim snovima nije mogla nadati. Mnogi su čak komentirali da se ne sjećaju kada su zadnji put bili na tako izvrsnom koncertu, dok su drugi ovaj koncert stavili u rang onih najvećih svjetskih izvođača.

Sretni i pomalo uzbuđeni što konačno kreću na turneju na domaćem terenu, Luka i Stjepan s istim žarom svirali su od prve do posljednje pjesme, a s obzirom na to koliko ih je puta publika zvala na bis, u šali su rekli da je možda najbolje da ponove još jednom sve pjesme jer ih ni sami nemaju toliko na repertoaru.

Vrhunac večeri dogodio se u onom trenutku kada su dečki pozvali publiku da im se pridruži ispred pozornice, u tom trenutku svi su imali osjećaj da se nalaze na nekom odličnom rock koncertu.

Koncert koji je trajao nešto manje od dva sata vremenski je nadjačalo jedino druženje s obožavateljima koji su nakon koncerta došli na svoje. Red dužine nekoliko stotina metara ispraznio se tek nakon dva sata, kada su svi obožavatelji dobili ono što su htjeli - fotku i potpis najpoznatijeg dvojca za kojim cijeli svijet luduje.

Samo dan nakon, 2Cellos su zapalili i Osijek, gdje su do posljednjeg mjesta napunili dvoranu Gradski vrt.


Za razliku od Varaždina, gdje su dečki pozvali publiku da im se pridruži ispred pozornice, na osječkom koncertu 2Cellos su došli među publiku i time atmosferu doveli do vrhunca. Iako dečki sviraju gotovo svakodnevno po cijelom svijetu, na koncertu u Varaždinu i Osijeku nije se osjetio nikakav umor, a publici su pružili samo najbolje od sebe.

Uz izvrsnu produkciju, razglas, svjetsku rasvjetu i specijalne efekte, 2Cellos je došao u punom sastavu, točno onakav kakav je bio na koncertima u Americi, Japanu, Španjolskoj, Londonu, Kanadi.

Varaždin i Osijek bili su odlična uvertira u ostale koncerte hrvatske turneje, koji slijede 3. srpnja u Puli te 11. kolovoza u Zadru.