EH, DA IM JE MINISTARSKA FOTELJA

Zvijezde u ulozi političara

05.05.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Mrle kao ministar kulture, Mladen Burnać kao ministar policije, Vanna kao ministrica pravosuđa ili Sevka kao ministrica turizma. To su samo neke od zvijezda koje ćemo, barem nakratko, zamisliti u političkim vodama

Vođeni vječitim nezadovoljstvom zbog političara koji nam svakodnevno pumpaju glavu lažnim obećanjima, recesijom, proračunima, izborima i ostalim teškim temama, odlučili smo se barem malo našaliti te izabrati deset celebrityja kojima bi, prema našem mišljenju, dobro sjele ministarske fotelje.

 


Damir Martinović Mrle – ministar kulture
Ostavimo li po strani psovanje i korištenje izraza koji se ne smiju koristiti u javnosti, Mrle bi se itekako snašao u ulozi ministra kulture. Na kulturnu scenu bi stupila nova pravila - Mrle bi klasičnu umjetnost ignorirao i zatvorio u muzeje, a scenu bi otvorio alternativnim pravcima u kazališnoj i likovnoj umjetnosti. Književnost bi dobila zeleno svjetlo tek ako bi tekst obilovao psovkama, ili ako bi naslovnicu krasio muški ili ženski spolni organ.

 

 

 


 

Davor Dretar Drele - ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva

Možete li zamisliti bolju osobu za ovaj posao od našeg komičara, radijskog voditelja, zabavljača, pjevača i glumca, izrazito pučki orijentiranog i s urođenim osjećajem za selo i potrebe seljaka? Sasvim smo sigurni da bi se tog posla primio s tolikim žarom da bi svojem ministarstvu priskrbio budžet o kojem bi aktualni ministar Pankretić samo mogao sanjati. Vođen činjenicom da zakon o nula promila nije smanjio brojku smrtno stradalih u prometnim nesrećama, Drele, ljubitelj gemišta, sigurno bi predložio još koju čašicu više od dozvoljenog.

 



Lana Jurčević – ministrica rada i socijalne skrbi
Već se dokazala kao osoba koja se rado odaziva humanitarnim projektima, a budući da ih sama inicira, Lana sasvim sigurno ne bi samo stajala, nego bi se latila posla kojeg uvijek ima. Pa što ima loše u tome da ona to ne čini do grla zakopčana kao što se nedavno moglo vidjeti na jednoj humanitarnoj akciji? Pod vodstvom tako mlade, energične i razgolićene ministrice cijelo bi ministarstvo dobilo novi zamah u ostvarenju svojih ciljeva. Tko zna - možda bi i propjevalo!

 

 


 

Vanna – ministrica pravosuđa

Britka na jeziku, odmjerena, inteligentna, pomalo gleda svisoka. Njene kvalitete bi se itekako dobro mogle iskoristiti u ministarstvu pravosuđa, u kojem bi prema nekim načelima trebao vrijediti kriterij 'red, rad i disciplina'. Čak je i s obrazovanjem na korak do bivše ministrice Vesne Škare-Ožbolt, koja je osim završenog pravnog fakulteta imala i završenu glazbenu školu. Zato, Vanna, samo hrabro, jer za znanje nikada nije kasno!

 

 


Severina – ministrica turizma

Budući da je davne 2004. doslovce rušila servere svojim najintimnijim filmićem s poznatim hercegovačkim biznismenom te se dugo pričalo da je baš Sevka najzaslužnija za podizanje informatičke pismenosti u Hrvata, nema sumnje da bi atraktivna Dalmatinka usprkos svjetskoj ekonomskoj krizi pridonijela poboljšanju turističkih rezultata. Možda ne glasom, ali stasom sigurno!

 

 

 


 

Tereza Kesovija – ministrica obrane

Osjetila je rat na svojoj koži, prirođen joj je osjećaj za pravdu i dobro, ima široki krug poznanstava s utjecajnim ljudima. Svim tim kvalitetama Tereza bi sve razoružala svojom nepresušnom energijom da svom ministarstvu priskrbi bolji imidž koji je poljuljan stalnim aferama. Svima nam je dobro poznato da se Tereza voli kititi i da je tijekom svoje karijere dobila mnoga odlikovanja, tako da bi joj ova fotelja sjela makar da sebi podeblja kolekciju odličja.

 


Simona – ministrica vanjskih poslova
Kao rođena Zagrepčanka koja je s devet godina otišla živjeti u susjednu nam Sloveniju, Simonica bi na mjestu ministrice vanjskih poslova uvelike pomogla oko rješavanja graničnih pitanja. Iako je politička situacija između Slovenije i Hrvatske već dulje vrijeme napeta više nego ikada, sigurni smo da bi je Simonica svojom neposrednošću na šarmantan način izgladila. A kada riješimo Sloveniju, s ostatkom svijeta ćemo lako!

 

 

 


Miroslav Škoro – ministar gospodarstva

Obrazovan, već provjerenih sposobnosti, Škoro bi model kojim je priskrbio vlastito bogatstvo mogao primijeniti i na državu. Iako se i sam okušao u politici, a na koncu odlučio povući zbog, kako je rekao, zločestoće i gadosti koje u politici ima najmanje tri puta više nego na estradi, sigurni smo da bi Škoro mogao bar još jednom stisnuti zube i okušati se ovoga puta ne samo kao saborski zastupnik, već kao ministar gospodarstva.

 

 


 

Mladen Burnać – ministar policije

Ako je ministar policije mogao biti Ivica Kirin, onda tu prestižnu dužnost može obavljati svatko. Pa što ako je žrtva pomahnitalog rođaka od kojeg je čak jednom dobio batina i što ako po kući rado šeće u tangicama, štiklicama i ostalim ženskim rekvizitima kao što je jednom sam javno priznao. Uostalom, i sam je jednom davno pjevao: 'Ne zovi mala policajce, ne zovi mala 92'.

 

 

 


Željko Mavrović – ministar zdravstva

Nekadašnji europski boksački prvak, a danas vodeći proizvođač i prerađivač ekološke hrane, Mavrović bi sigurno svojim znanjem pridonio zdravstvenom sektoru, pa makar počevši od prehrane. Možda bi mu na pamet pala i ideja da u saborske klupe uvede satove boksa, tako da isfrustrirani političari svu negativnu energiju ispucaju na boksačkim vrećama, a ne donošenjem besmislenih zakona koji se lome na leđima nas, malih ljudi.