PODVODNA ESTETIKA

Znate li što je mermaidcore? Ovom šarmantnom modnom trendu ne prestaje rasti popularnost

12.03.2021 u 12:10

Bionic
Reading

Svoju čežnju za morem ovoga ljeta izazit ćemo odjećom, ali pomalo razigranije nego što je proteklih godina bio slučaj. Novi trend koji je zavladao modnom scenom nosi naziv mermaidcore i izražava raznolikost oceana svjetlucavim bojama i površinama, kao i raznim podvodnim blagom u obliku ukrasa na modnim komadima

Da je uistinu riječ o modnom trendu kojem popularnost raste iz mjeseca u mjesec svojim izvještajem dala je naslutiti poznata modna tražilica Lyst. Već u veljači zabilježila je porast pretraživanja modnih kupaca za terminima poput 'školjka', 'morska zvijezda' i 'sirena' za 51 posto, dok je porast pretraga za majicama s motivom morskih sirena porastao za 19 posto.

Modni hype koji se stvorio oko trenda mermaidcore vidljiv je i kada govorimo o nakita. U odnosu na prethodni mjesec, pretraživanja modnih kupaca diljem svijeta za naušnicama koje imitiraju izgled morskih zvijezda povećala su se za 23 posto.

Navedena pretraživanja na Lystu u suštini otkrivaju što predstavlja modni trend mermaidcore, a kojim se najviše referira na podvodnu estetiku povezanu s mitovima i legendama o sirenama.

Dizajni koji sjaje u vodenim bojama ili sedefastim nijansama, odjeća ukrašena uzorkom algi, metalne šljokice, svjetlucavi biseri i školjke samo su neki od elemenata koji karakteriziraju trend mermaidcore.

Mermaidcore trend Izvor: Promo fotografije / Autor: promo