UDOBNOST PRIJE SVEGA

Omražene klompe su sve traženija obuća, a sada znamo i koji su modeli najpopularniji

11.03.2021 u 16:07

Bionic
Reading

Trend ružne obuće koji posljednjih sezona uvjerljivo vlada modnom scenom dobiva dostojnog nasljednika u klompama, ako je suditi po novom izvještaju modne tražilice Lyst

Zahvaljujući vladajućoj pandemiji koronavirusa, potreba modnih kupaca za udobnim odjevnim komadima i obućom nikada nije bila izraženija uslijed većeg boravka i rada iz topline doma, a njihovoj potrebi dovoljno idu u prilog aktualni modni trendovi poput ružnih a istovremeno iznimno udobnih modela obuće koje iz sezone u sezonu uživaju veliku popularnost.

Prošlogodišnje jesenske sezone, modna tražilica Lyst zabilježila je velik porast potražnje za klompama, a prema najnovijim podacima, u prvim mjesecima 2021. godine potražnja za njima, u odnosu na isto vrijeme prethodne godine porasla je za 124 posto.

Modni kupci diljem svijeta posljednjih tjedana intenzivno pretražuju drvene modele klompi koje iz mjeseca u mjesec bilježe porast pretraživanja za 69 posto.

Prema Lystu, modni kupci posebno su naklonjeni dizajnerskim inačicama klompi poput modela s potpisom francuske modne kuće Chanel, klompama s potpisom brenda MIA Clogs i povišenim verzijama s potpisom talijanskog dvojca Dolce & Gabbana.

  • +53
Proljetni modeli cipela koji su tek pristigli u trgovine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije