VJEŠTINE ZAVOĐENJA

Znate li razgovarati s muškarcem?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.03.2012 13:25
  • Objavljeno 25.03.2012 u 13:25
ZAVOĐENJE FLERT

ZAVOĐENJE FLERT

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Kako bi razgovor s muškarcem mogao uroditi plodom, žena prvenstveno mora biti svjesna sebe i svojih kvaliteta

Mnoge žene ne znaju razgovarati s muškarcima. Ovo 'ne znaju' ne odnosi se na njihovu nesposobnost elokvencije, nego na strah koji ih sprečava da se uopće upuštaju u razgovor s muškarcima. Nekima ovo možda djeluje smiješno, ali iskustva američkih psihologa pokazuju, kako piše yourtango.com, da taj problem muči tisuće žena. Ako i vi imate problema u komunikaciji s muškarcima, sljedećih nekoliko savjeta stručnjaka može vam pomoći.


I muškarci su samo ljudi
Razgovarati s muškarcem zapravo je jednako kao i razgovarati sa ženom. Jedina je razlika u tome što žene u glavi postave tu razliku. Ako vas od razgovora s muškarcem hvata velika nervoza, može biti da u sebi nosite neka negativna uvjerenja. Morat ćete ih istražiti i suočiti se s njima za vlastito dobro, ali i za dobro svog odnosa s muškarcima.

Znajte koliko vrijedite
U bilo kojem vašem odnosu u životu morate znati artikulirati svoju vrijednost. Drugim riječima, morate znati tko ste i što ste te kakve ste uspjehe dosad postigli u životu. Ako još uvijek niste svjesni sebe i svojih uspjeha, vrijeme je da sjednete sami sa sobom i napravite popis svega onoga zbog čega ste ponosni na sebe.

Pojašnjavanjem okrenite stvari u vlastitu korist

Pod pojašnjavanjem podrazumijevamo blago proširenje rečenica koje vas može prikazati u lijepom svjetlu, a ne širenje priče unedogled. Dakle, kada vas idući put pita čime se bavite, vi možete odgovoriti: 'Radim u računovodstvu' ili možete reći na ovaj način: 'Radim u računovodstvu. Znaš, oduvijek me fasciniraju brojke i taj svijet brojeva je vrlo zanimljiv, a ja se dobro snalazim

Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Tu i tamo udijelite mu kompliment jer i muškarci vole čuti nešto lijepo o sebi

u njemu.' U samo dvije rečenice otkrili ste mu zapravo puno toga o sebi.

Glumite pa pretvorite u realnost
Ako vam je teško razgovarati s muškarcima, morat ćete malo glumiti. Recite sebi da ćete, primjerice, u iduću subotu izaći i započeti razgovor s muškarcem. Samo to odlučite, glumite i nemojte pretjerano razmišljati više o tome. Kad se to konačno dogodi, vidjet ćete da ste bili vrlo uspješni i svaki idući put će vam biti lakše i bolje.

Nemojte se natjecati
Muškarci nisu baš naklonjeni ženama koje se vole natjecati. Konkurencije i natjecanja imaju i previše na poslu, a i među svojim muškim prijateljima. Slobodno se hvalite, ali činite to na jedan skroman i graciozan način. Nema nikakve potrebe da mu na napadan način šaljete poruku da ste bolji od njega.

Ne bojte se tišine
Vrlo često prije nego će muškarac izreći određenu rečenicu, nastane pauza. To je zapravo vrijeme u kojemu muškarac razmišlja što će točno i kako reći. Žene vrlo često ne mogu podnijeti tu tišinu pa brzopleto nešto pričaju samo kako bi ispunile tu tišinu. To je potpuno pogrešno. Nemojte se bojati tišine jer i ona ima svoju privlačnost.

Slobodno mu udijelite kompliment

Baš kao žene, i muškarci vole dobiti kompliment. No iz nekog razloga žene škrtare na komplimentima kad su muškarci u pitanju. Ne moraju to biti ljigavi komplimenti. Bit će dovoljno da ga pohvalite što je odabrao dobar restoran ili da mu kažete da vam je super objasnio problem koji vas već neko vrijeme muči. On će se odmah bolje osjećati, ali i vi u njegovu društvu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi