PRVI SIMPTOMI

Znakovi koji otkrivaju da ste zapali u krizu srednjih godina

07.12.2012 u 10:30

Bionic
Reading

Sve češće izbjegavate štikle? Izlasci su vam postali naporni i dosadni? Niste zadovoljne izgledom? Ako ste odgovorile potvrdno, onda je sigurno - polako, ali sigurno ulazite u krizu srednjih godina

Kako prepoznati jeste li zapale u krizu srednjih godina? Upravo to predmet je novog romana. Mutton, kojeg potpisuje autorica India Knight. U knjizi otkriva 'simptome' krize srednjih godina. Je li 'uhvatila' i vas? Provjerite u našem tekstu.

Rat s izgledom
Sve više vremena provjeravate internetske stranice estetskih kirurga? Posebnu pozornost obraćate na fotografije 'prije' i 'poslije' ljudi koji su već obavili zahvate o kojima vi razmišljate? Ako je to tako, zakoračili ste u srednju dob i ne možete prihvatiti starenje. Uz surfanje internetom, vrlo vjerojatno često stojite i pred ogledalom te podižete kožu lica i zatežete bedra. Sve to znak je da se teško mirite s pravilima gravitacije i godinama.

Neprijateljske štikle
Primjećujete kako sve rjeđe nosite štikle? Kad ste u njima, jedva izdržavate? I to je znak da polako, ali sigurno ulazite u srednju dob. Prisjetite se kako je vaša kupovina izgledala samo nekoliko godina prije. Vjerojatno ste tražile seksi visoke potpetice, a danas ponajviše težite osobnosti. To jednostavno dođe s godinama – udobnost prije seksipila. U redu je da vam bude udobno, ali dopustite si katkada i seksipil.

Najdraža zabava – TV
Kad ste zadnji put bili vani? Jeste li možda odbili poziv prijatelja za izlazak zbog omiljene serije na TV-u? Ako se to dogodilo, budite sigurni da ste na pravom putu da postanete srednjovječne žene. Nekada ste obožavale tulume i izlaske, a danas radije birate udobnost svoga doma, komotnu trenirku i dekicu. Ako i slučajno izađete, oporavljate se još danima poslije. Da, to su sve naznake srednje životne dobi…

Okretanje prošlosti

Jesu li vam se u glavi rodile misli o tome kako vam se sve dobro i zanimljivo već dogodilo i kako vas ne čeka još puno toga zabavnoga u godinama pred vama? Ako je odgovor 'da', to je jasan znak da vas je 'napala' kriza srednje dobi. Umjesto da planirate razne stvari, vi neprestano razmišljate o prošlosti – srednjoškolskim i studentskim danima, prvom poslu, bivšim, ljubavima... Sve to najsigurniji je znak da ste već zagazili u srednju dob.