REVOLUCIONARNA TEORIJA

Žene koje doživljavaju orgazam imaju veće šanse za začeće

20.05.2010 u 09:25

Bionic
Reading

Ako žena uživa u seksu, veće su šanse da će ostati trudna, tvrdi britanski ginekolog koji je stručnjak za plodnost

Odavno je poznato da što ljudi češće imaju spolne odnose, imaju i veće šanse za začeće. Međutim, ovih dana je jedan britanski ginekolog iznio zanimljivu teoriju prema kojoj su šanse za začeće znatno veće ako žena uživa u seksu neovisno o učestalosti odnosa.

Tijekom dugogodišnje karijere dr. Robert Winston liječio je mnoge ljude od neplodnosti, a uočio je da na začeće utječe kvaliteta odnosa koji partneri imaju i ženino uživanje u seksu.

Kako bi uopće došlo do začeća, muškarac mora doživjeti orgazam. Međutim, smatralo se da ženin orgazam nema nikakve veze sa začećem, odnosno da do njega dolazi neovisno o tome uživa li žena u seksu ili ne.

Dr. Winston godinama je proučavao plodne i neplodne parove te je uvidio da je začeće puno češće i lakše ostvariti ako i žena uživa u seksu i doživljava orgazam.

'Ne mogu točno reći zašto je to tako, ali mislim da ima najviše veze s ponašanjem ženina tijela tijekom orgazma. Naime, kad je žena na vrhuncu, mišići vagine i maternice se stišću i na taj način u maternicu ulazi veći broj spermija pa je i šansa za oplodnju veća', pojasnio je dr. Winston.

Njegove izjave za mnoge su revolucionarne s obzirom na to da se stoljećima smatralo da ženin seksualni užitak nema baš nikakve veze sa začećem, stoga će biti potrebno još puno istraživanja da bi se dokazala ta teorija.