SVIMA PRISTAJE

Želite osvježiti frizuru? Saznajte kakvi su pramenovi najpoželjniji, a kakvi više nisu toliko 'in'

22.03.2022 u 22:05

Bionic
Reading

Tehnika bojenja kose uz pomoć pramenova uvijek je sjajan način za osvježenje boje, a nastavlja se dominacija balayagea, odnosno nijansiranja suptilnim pramenovima

Već godinama su balayage i srodni tzv. prirodni pramenovi među najomiljenijima, što nimalo ne čudi jer se radi o vrlo zahvalnim stilovima koji ne zahtijevaju prečeste odlaske frizeru.

Budući da nemaju vidljiv korijen te se pramenovi prirodno stapaju s temeljnom bojom, možete mjesecima izdržati bez posjeta frizerskom salonu.

  • +2
Olivia Palermo Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Svi oni koji žele što prirodniju promjenu boje kose najčešće biraju tehnike ​​balayagea jer se pramenovi nanose četkom kako bi se postigao prirodan izgled kose posvijetljene ljeti.

Olivia Palermo, Sarah Jessica Parker ili Jessica Alba već su godinama vjerne ovakvim načinima kreiranja pramenova, a sjajna je stvar to da ova vrlo zahvalna frizura može pomoći da kosa izgleda voluminoznije i ljepše.

Ako ste i vi ljubiteljica omiljenog balayagea i planirate osvježiti look, onda će vas zanimati kakvi su pramenovi in, a kakvi out u mjesecima pred nama.

Out: Topli balayage; in: Sivi tonovi

Prilikom klasičnog balayagea najčešće se dodaju svijetlosmeđi ili plavi pramenovi da bi se kosa prirodno posvijetlila. Međutim trendovi nalažu sive tonove, što ima svoje prednosti jer joj tako dajete hladan ton koji uvijek izgleda vrlo chic. Ako vam je kosa pepeljasta, sivi pramenovi savršeni su za vas jer se te dvije hladne nijanse savršeno nadopunjuju. Osim toga, ovo je izuzetno zahvalna tehnika i za vlasnice sijede kose jer se ona može osvježiti ovakvim prirodnim nijansiranjem.

Out: Klasični balayage; in: Pramenovi oko lica

Klasični balayage usredotočuje se uglavnom na donju polovicu kose. No trenutačno je najpoželjnija kombinacija balayagea i pramenova koji uokviruju lice. Dok se klasični balayage obično izvodi što neprimjetnije oko korijena, sada se koriste širi pramenovi oko lica koji bi ga trebali uokviriti i učiniti ga sjajnim. Prednost kombiniranja obje tehnike bojenja je to što je konačni rezultat efektan i vrlo prirodan.

Out: Svjetliji tonovi pramenova; in: Što prirodniji efekt

Kad se radi o klasičnom balayageu, obično se koriste do tri nijanse svjetlije od prirodne boje kose, što osigurava maksimalan učinak posvjetljivanja. No ove sezone tražit će se suptilnija varijanta. Dakle zatražite od frizera pramenove ton svjetlije od prirodne boje kose. Fokus nije na posvjetljivanju, već na unošenju pokreta i nove dimenzije, što daje efekt veće voluminoznosti, savršene i za tanku kosu.