VELIKI POVRATAK

Zbogom vladavini sambica? Trendseterice ponovno nose omiljene tenisice skejtera

19.08.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Donedavno nitko nije mogao pomisliti da će za najpopularnije tenisice na modnoj sceni sloviti legendarni model Samba s potpisom Adidasa, no sudeći po recentnim izdanjima nekih od najvećih predvodnica trendova, u narednim mjesecima dobit će dostojnu konkurenciju u ovom podjednako legendarnom modelu

Omiljena obuća skejtera ponovno je in. Tenisice brenda Vans, na čelu s udobnim slip-on modelom, ponovno se nalaze na radaru trendseterica. Navedeno su ovih dana potvrdile neprikosnovena kraljica bikinija Emily Ratajkowski, kao i Sofia Richie, američka it djevojka koja je trendovskoj estetici tihog luksuza ove godine dala sasvim novu dimenziju.

  • +7
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ove poznate trendseterice nosile su slip-on model Vansa s puno stila. I dok je zanosna brineta na ulicama New Yorka osvanula u klasičnom paru s uzorkom šahovnice, 24-godišnja kći Lionela Richieja odabrala je crnu verziju, kojom je u Los Angelesu začinila ležerno minimalističko izdanje.

Ne tako davno trendseterice nisu krile opčinjenost Vansovim tenisicama Old Skool, a čini se da će podjednako legendarni slip-on model u jesenskoj sezoni skinuti s trona Adidasov model Samba kao najpopularnije tenisice na modnoj sceni.

Vansov kultni model u znaku uzorka šahovnice krije i zanimljivu priču. Naime osnivači brenda primijetili su da skejteri boje međupotplat svojih cipela efektom šahovnice pa su odlučili proširiti ideju istim uzorkom na gornjem dijelu obuće.

Isprva dio subkulturnih skupina sedamdesetih, poput skejtera, slip-on tenisice s potpisom Vansa zahvaljujući svojem cool dizajnu, udobnosti i svestranosti našle su svoj put do ormama modnih ovisnica, a čini se da ćemo ih u narednim mjesecima ponovno viđati posvuda.