DVA TAJNA SASTOJKA

Zbog ovog recepta mogli biste konačno zavoljeti cvjetaču

  • Autor: M. C.
  • Zadnja izmjena 17.02.2017 06:52
  • Objavljeno 17.02.2017 u 07:00
cvjetača

cvjetača

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zbog posebnog okusa, ali i mirisa tijekom kuhanja cvjetaču mnogi zaobilaze u širokom luku, sve dok ju ne probaju zapečenu u pećnici s dva sastojka koji ovo klasično povrće pretvaraju u savršenu poslasticu

Cvjetača je dobar izbor namirnice tijekom zime jer nemamo prevelik izbor. Obiluje vitaminom C, niskokalorična je, ali i puna vlakana. Poput ostalog povrća iz porodice kupusnjača, bogata je antioksidanatima, i pomaže u jačanju imuniteta jer povećava sposobnost jetara da izbace toksine iz tijela. Ako ste među onima koji ju izbjegavaju zbog okusa i mirisa, probajte ju zapeći u pećnici uz panko mrvice i naribani parmezan. Panko mrvice komadima cvjetače dat će posebnu hrskavost, a rastopljeni paremzan bogatiji okus. Ovaj je recept opisala Ina Garten u svojoj kuharici upravo za one koji inače nisu ljubitelji cvjetače.

Sastojci:

1 glavica cvjetače

¼ šalice maslinovog ulja

Košer sol

Pola šalice panko mrvica

Pola šalice naribanog parmezana

Priprema:

Pećnicu je potrebno zagrijati na 220 stupnjeva celzijevih. Cvjetaču očistite od listova, dobro operite i zatim oštrim nožem narežite na kriške i ne brinite što se lome na komadiće. Razmjestite cvjetaču na papir za pečenje i prelijte s oko tri velike žlice maslinovog ulja te malo zasolite i popaprite. Zapecite na 15 minuta u pećnici. Nakon petnaestak minuta izvadite cvjetaču i premažite panko mrvicama umočenim u malo maslinova ulja. Sada vratite u pećnicu na još jedno deset do petnaest minuta dok ne dobiju lijepu zapečenu boju i minutu do dvije prije kraja pospite parmezanom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi